Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie na wolnych po wymianie przewodów WN

Featured Replies

Napisano

Przedwczoraj byłem u gazownika w celu wymiany filtra gazu (był zasyfiony jak diabli), przy okazji pan stwierdził że krokowy od gazu jest czysty, ale jest w instalce (Zavoli+BingoS4) zwarty czujnik temperatury, bo podobno "tak sie robi". Skojarzyłem wtedy, że u mnie przełaczanie na gaz następuje na zimnym silniku, a powinno przecież nastąpić gdy temperatura osiągnie 30C. Ale mniejsza o to. Wczoraj poczytałem na forum Lanosa o przewodach wysokiego napięcia - Sentechy, które były u mnie załozone nie cieszą się dobra opinią, natomiast chwalono oryginalne Daewoo. Kupilem więc te oryginały i zaczęły sie problemy. Silnik zaczął gasnąć na gazie na wolnych obrotach. myślałęm że to chwilowy kaprys, jednak dzisiaj rano w drodze do pracy silnik zgasł ze 3 razy po wrzuceniu na luz podczas jazdy. Co to może być ? Dodam jeszcze że przy okazji wymiany przewodów wyjąłem też puszkę filtra powierza, aby zobaczyc skąd jest brane powietrze. Ale złozyłem wszystko z powrotem prawidłowo - przynajmniej tak mi sie wydaje.

Napisano

a może załóż na chwilę stare kable i zobacz co będzie

Napisano
  • Autor

> a może załóż na chwilę stare kable i zobacz co będzie

pewnie tak zrobię, ale na razie chcialbym zasięgnąć Waszych porad

Np. w kwestii tego czujnika temperatury. Na schemacie systemu BingoS jest jak wół, wiec czemu go zwierać ?

Napisano

> jest jak wół, wiec czemu go zwierać ?

dla mnie bez sensu,

Napisano
  • Autor

Jakiś baran sick.gif, który robił gaz poprzedniemu włascicielowi, pogubił śrubki mocujące mikser. skutek był taki, że mikser latał sobie swobodnie - gdy ruszałem filtrem powietrza połączenie rozszczelniło się do reszty i zaczeło walić gazem przez nawiewy. oslabiony.gif

Teraz już jest OK - nowy silikon i wszystkie śrubki na mikserze, oraz skorygowanie wolnych obrotów na parowniku zrobiły swoje smile.gif

Tak więc uważajmy, bo na różnych "fachowców" można trafić tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.