Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

magnetyzer ?

Featured Replies

Napisano

> fajne sa te magnetyzery dodaja ok 10 KM

hmmmm załoze 10 takich to 100KM więcej będe miał, to jest myśl biglaugh.gif

Napisano

> montował ktoś magnetyzer w swoim silniku ? mam na myśli takie coś:

> http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=62019

> co o tym sądzicie ?

Daj sobie spokój. Za mna tez chodził magnetyzer, ale żal mi bylo wydac nawet 30 zl na jakis najtańszy z Allegro. W związku z tym zdoktoryzowałem sie w necie z konstrukcji rzeczonych urządzen i zbudowałem sobie takie cos samemu (magnesy neodymowe miałem z czasów kiedy modne było zatryzmywanie liczników grinser006.gif więc to może byc ewentualnie jedyna inwestycja... 10 zł zamiast 175... tyle mozna odżałowac)

Efekty?

przyrost mocy zaden

w moim subiektywnym odczuciu niewielki przyrost momentu obrotowego, ale byc może to placebo... na hamowni zadnej nie byłem

spadek zuzycia paliwa o ok 0,2l

Reasumując... mozna dać tą dyche za magnesy i popróbowac samemu, jesli jestes bardzo ciekaw efektów... WIECEJ NIE WARTO

Napisano

jakoś to jednak działa.

Kolega załozył w corsie 1,2 z 96 roku i po przejechniu 10 km zapaliła mu sie kontrolka wtrysku yikes.gif. Dojechał do domu zdjął i przeszło, kontrolka zgasła. Na drugi dzień wszyscy z_lol1.gifgo obsmialiśmy w robocie . ale sie zawzioł i nam udowodnił. Załozył magnetyzer i w pięciu dawaj na trasę po ok 12 km kontrolka się zaświeciła shocked.gif. No to demontaż i kontrolka sie nie swieci. Jeszcze dwie takie próby zrobiliśmy , efekt ten sam. Czyli coś tam sie w silniku dzieje, tylko co?

Napisano

> jakoś to jednak działa.

> Kolega załozył w corsie 1,2 z 96 roku i po przejechniu 10 km zapaliła

> mu sie kontrolka wtrysku . Dojechał do domu zdjął i przeszło,

> kontrolka zgasła. Na drugi dzień wszyscy go obsmialiśmy w

> robocie . ale sie zawzioł i nam udowodnił. Załozył magnetyzer i

> w pięciu dawaj na trasę po ok 12 km kontrolka się zaświeciła .

> No to demontaż i kontrolka sie nie swieci. Jeszcze dwie takie

> próby zrobiliśmy , efekt ten sam. Czyli coś tam sie w silniku

> dzieje, tylko co?

Połowa sprzedawców na Allegro pisze, że wzrastają wolne obroty po załozeniu magnetyzera, ale silnik z wtryskiem sobie z tym sam poradzi. U mnie po załozeniu był taki efekt, że wskazówka obrotomierza po puszczeniu gazu spadała do jakiś 1200 obr. gdzie zatrzymywała sie na chwile i dopiero opadała na 850. Bez magnetyzera tez niby jest takie małe wahnięcie obrotów, ale trwa ono zdecydowanie krócej, więc cos sie tam dzieje i może tej Corsie sie to nie podoba

Napisano

Zamontowałem sobie firmowy magnetyzer w poprzednim autku, czyli Uno 1,4. Po założeniu zrobiłem oczywiście próby spalania, ale jeśli była jakaś różnica to pomijalna, co zbiornik to w innych warunkach więc trudno uchwycić. Zwiększenia mocy również nie zauważyłem. Nie sprawdziłem natomiast, jak twierdzą niektórzy producenci czy oczyściła się komora spalania z nagaru. Po czasie zapomniałem, że go mam i jeżdziłem na nim przez pięć lat. Myślę sobie więc że to taki sam bajer jak spojler na bagażniku smile.gif, tylko czy warto tyle kasy dać jak go nie widać?

Napisano

Według testów jakie zamieścił niedawno Auto Świat czy Motor wpływ magnetyzera jest w sumie pomijalny. Czyli spalanie mniejsze odpada...

Napisano

> jakoś to jednak działa.

> Kolega załozył w corsie 1,2 z 96 roku i po przejechniu 10 km zapaliła

> mu sie kontrolka wtrysku . Dojechał do domu zdjął i przeszło,

> kontrolka zgasła.

W opisie któryś ze sprzedających ostrzega żeby nie montować bliżej niż 3 cm (chyba) urządzeń elektronicznych. Pewnie to było przyczyną

Napisano

> W opisie któryś ze sprzedających ostrzega żeby nie montować bliżej

> niż 3 cm (chyba) urządzeń elektronicznych. Pewnie to było

> przyczyną

tak na oko to tam w promieniu 0,5 metra nie ma elektroniki, zlosnik.gif a najbliższa to radio

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.