Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

autoalarm super forteca

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. jakieś pół roku temu założyłem sobie autoalarm jak w tytule.. NIby wszystko w porządku, ale nie mogę znaleźć kabelka wyzwalającego masę przy otwieraniu drzwi. Podłączyłem do lampki wewnętrznej, ale światełko zapala się kiedy odrygluje się centralny i jak od razu wsiadam to alarm się nie rozbraja. Kombinowałem kombinowałem i nie mogę odpowiedniego kabelka zlokalizować, może któryś z miłośników rozwiązał ten problem i wie jaki to kabelek. Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.

Napisano

Nie wiem czy w maryśce nie jest to inaczej rozwiązane w każdym bądź razie w bravo kabel z czujników drzwiowych jest tak sprytnie schowany że sam sie troche naszukałem zanim odkryłem którędy leci. Wyglada to tak jak masz czujnik w lewych drzwiach to od niego kable lecą w góre i wychodzą wewnąrz auta za deską (jak sie postarasz to sięgniesz ręką od dołu). W budzie jest otwór z gumową zaślepką i przez nią przechodza te kable z czujnika, nie da sie tego zobaczyć trzeba wymacać. Najprościej odkręć czujnik, odczep kable od niego, włóż łape za deche na samą prawie góre i szukaj gumowej uszczelki na bocznej ścianie, przez nią lecą kable, wyciągnij sobie ta gumke razem z kablami polutuj i potem poskładaj w odwrotnej kolejności. Powodzenia!

pozdrawiam pdm64

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki za pomoc. Wydaje mi się jednak, że w maryśce czujnik podłączony jest do zamka drzwiowego, a nie gdzieś na słupku, ale jeszcze raz zobaczę.

Napisano

> Wielkie dzięki za pomoc. Wydaje mi się jednak, że w maryśce czujnik

> podłączony jest do zamka drzwiowego, a nie gdzieś na słupku, ale

> jeszcze raz zobaczę.

A czy kolega odseparowal czujniki wylacznikow dzwiowych od instalacji alarmowej za pomoca diody ? W instrukcji do Super Fortecy jest taki pkt i tam jest pokazane jak trzeba to zrobic. Inaczej lamka bedzie sie zapalala nawet przy zamknietych dwiach.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Lamka zapala się i zawsze zapalała nawet przed zamontowaniem alarmu przy odryglowaniu centralnego zamka, a w marei jak dotąd nie znalazłem wyłączników drzwiowych i dlatego sygnał wzbudzenia podłączyłem do lampki wewnętrznej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.