Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawias drzwi

Featured Replies

Napisano

Jak to jest możliwe żeby dolny zawias przednich lewych drzwi dostał zarombistego luzu.Co jak co ale taki zawias powinien ostatni sie w aucie popsuć.Podczas zamykania czy otwierania drzwi teraz nieźle stuka.Podejżenie padło na ogranicznik ale jest w stanie idealnym i to własnie chyba z jego winy, dolny zawias dostał luzu( wywierał duże siły na zawias).

Czy ktos przerabiał juz temat dolnego zawiasu?Czy tuleja( czy cos podobnego ) która łaczy elementy zawiasu jest wymienna?Myślałem żeby przełozyć to cos co sie wytarło z tylnych drzwi.Co proponujecie bo boje się żeby kiedys drzwi nie odpadły.

Pozdrawiam

Napisano

Możliwe, możliwe, to w końcu Fiat. grinser006.gif Ostatnio mam to samo w Sienie i też lewy dolny zawias hehe.gif Sprawdź dobrze czy czasami nie pękł trzpień zawiasu. U mnie tak było, potem wstawiłem dorobiony trzpień i było wszystko w porządku przez jakieś 3 lata...(?) hmm.gif Niedawno pojawił się luz właśnie za sprawą tego zawiasu i podejrzewam, że wytarła się bądź wypadła z niego tulejka. Oryginalny trzpień miał na zewnątrz taki kołnierz, który uniemożliwiał wypadnięcie tulejki, natomiast w tym moim dorobionym nie było to możliwe i kołnierza brak, więc tulejka mogła sobie polecieć zakrecony.gif Nie wiem natomiast jakim cudem mogłaby wypaść z oryginalnego zawiasu, gdzie trzpień ma ten kołnierz. Być może wytarła się... Jeśli luz jest bardzo duży i drzwi trudno się domykają, to prawdopodobnie pękł trzpień w zawiasie. crazy.gif

Napisano

Co sie dzieje z tymi naszymi wozami

wlasnie wczoraj tez wylecial mi bole z dolnego zawiasu od lewych przednich drzwi hehe.gif

Zawias caly sie schowal do drzwi, kolnierz zostal trzpienia brak - musze podjeechac to serwisu i kubic taki bolec

Myslalem ze mam pecha ale to chyba jednak slabosc naszego autka

pozdr

Napisano

> Co sie dzieje z tymi naszymi wozami

> wlasnie wczoraj tez wylecial mi bole z dolnego zawiasu od lewych

> przednich drzwi

> Zawias caly sie schowal do drzwi, kolnierz zostal trzpienia brak -

> musze podjeechac to serwisu i kubic taki bolec

> Myslalem ze mam pecha ale to chyba jednak slabosc naszego autka

> pozdr

to potwierdza koleja teze... tu WSZYTKO jest mozliwe...

Napisano

luzy w zawiasach mozna skasowac dokrecajac sruby ktore w nich sa od gory lub dolu.sam skasowalem ostatnio luz w ten sposob palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.