Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamiast blosa do... felci :)

Featured Replies

Napisano

Witam. Właśnie zakupiłem dodatkową obudowę na przepustnicę w celu poeksperumentowania z wywaleniem zwężki, jaką niewątpliwie jest mikser palnikowy. Zainspirowany nieco osiągnięciami kolegów z forum lanosa postanowiłem pobawić się częściami do instalacji wodnych smile.gif. Zanim jednak zaczne borować dziury itp, chciałbym zasięgnąć rady od fachowców i zapytać gdzie i jak najlepiej umieścić owe kolanko(a) w obudowie. Zamieszczam zdjęcie plastikowej nakładki na przepustnicę, którą leci powietrze:

nakladka.jpg

Będę wdzięczny za wszelkie rady.

Napisano

Troszke OT, ale proponuje na poczatek wywalic te zwezke, ktora masz w gornej czesci obudowy filtra powietrza (wystarczy ja wypchnac zdecydowanym ruchem reki od wewnatrz). Jej srednica jest w najwezszym miejscu duuzo mniejsza niz srednica rury miedzy obud. filtra pow. a nakladka przepustnicey, rowniez sporo mniejsza niz srednica wewnwtrzna w korpusie przepustnicy, a nawet zblizona do srednicy miksera.

Uwzgledaniajac fakt istnienia w/w zwezki w serii, jest IMO calkiem mozliwe ze akurat mikser w 1.3MPI nie wprowadza jakiegos znacznego zmniejszenia przeplywu powietrza w stosunku do tego jakie jest zapotrzebowania silnika, a juz napewno przy pracy na lpg.

Napisano
  • Autor

> Uwzgledaniajac fakt istnienia w/w zwezki w serii, jest IMO calkiem

> mozliwe ze akurat mikser w 1.3MPI nie wprowadza jakiegos

> znacznego zmniejszenia przeplywu powietrza w stosunku do tego

> jakie jest zapotrzebowania silnika, a juz napewno przy pracy na

> lpg.

Niestety wprowadza, ponieważ pamiętam moment odebrania auta po zagazowaniu frown.gif . W/w zwężkę obowiązkowo usunę zeby.GIF

Napisano

> Niestety wprowadza, ponieważ pamiętam moment odebrania auta po

> zagazowaniu . W/w zwężkę obowiązkowo usunę

hmm.gifTo moze jakis zbyt duzy, albo zbyt maly mikser Ci wtrynili lub/i cos jeszcze z ustawieniami kompa...

Bo ja dokladnie pamietam moje odczucia po zagazowaniu - autko nie oslabo, a nawet wyraznie lepiej zaczelo sie zbierac z niskich rpm. Co prawda mam wywalona te zwezke (byla usunieta juz wczesniej, przed gazem) oraz od razu z instalka mialem emulator MAP... z waratorem z prawdziwego zdarzenia powinno byc jeszcze lepiej smile.gif.

Napisano
  • Autor

> To moze jakis zbyt duzy, albo zbyt maly mikser Ci wtrynili lub/i cos

> jeszcze z ustawieniami kompa...

> Bo ja dokladnie pamietam moje odczucia po zagazowaniu - autko nie

> oslabo, a nawet wyraznie lepiej zaczelo sie zbierac z niskich

> rpm. Co prawda mam wywalona te zwezke (byla usunieta juz

> wczesniej, przed gazem) oraz od razu z instalka mialem emulator

> MAP... z waratorem z prawdziwego zdarzenia powinno byc jeszcze

> lepiej .

Hmm, mam mikser fi28 i kazali mi jechać na stację LPG napełnić zbiornik, więc jechałem na benzynie. Pamiętam, że autko straciło sporo na mocy niestety. Dlatego chcę się zająć mikserem, bo wiem, że to on jest sprawcą.

Btw - wyciągnąłem ten plastik i raczej nie odczułem zmian (jeśli chodzi o ten sam - takie coś a'la ssawka do odkurzacza smile.gif).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.