Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylnia wycieracz,m korozjia - pomocy

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów.

Pewnie wielu słyszło o problemach z tylną wycieraczką, niestety dotkneło i mnie. A mianowicie jakieś 2 miesiące temu zaczeła się przesuwać bardzo powolutku aż w końcu staneła. Nie przejmując się za bardzo, potraktowałem ją WD40 i z moją pomocą zaczłą znowu pięknie biegać po szybie niestety tydzień temu znowu kaplica, no to ja znowu WD40 (kupiłem dużą butlę) i znowu ręczny rozruch (wspomaganie) i zaczyna działać smile.gif, hmm powiedział bym że nawet lepiej niż za pierwszym razem. A dzisiaj, o zgrozo nie wiem co mnie podkuciło, chciałem sprawdzić czy działa, podniosłem ramię aby nie było żadnego oporu i odpaliłem... przesuneła się 5cm i stoi, myślałem że się wścieknę. Ale to nie końec hiostorii; poszedłem do tyłu i chciałem ją wspomóc (przy jej cyklach pracy- załączona wycieraczka) a tu NESPODZIANKA od górnej strony uszczelki wycieraczki (tej przy przechodzeniu przez klapę) widzę 2 mm brak lakieru i rdzę (odprysneło jak się siłowałem z wycieraczką).... I pytam was CO TERAZ, jak zaradzić dalszej korozji, jak odpalić wycieraszkę na dobre.. RATUNKU !!!

Napisano

Miałem to samo jesli chodzi o wycieraczke.Siłowałem się z nią.ale to na nic.Więc wymontowałem silniczek i zaczołem go rozbierać:mechanizm jest nitowany(bynajmniej tak było u mnie)rozwierciłem nity i ściągnołem blaszke osłaniającą koło zębate (w kręciłem w imadło)i delikatnie pukałem po tym wałku do którego jest przykręcona wycieraczka aż do momentu gdy wszystko wyszło no i przetarłem ten wałek papierem ściernym był na nim syf i tak samo postąpiłem z otworem .Posmarowałem smarem (dość dużo)i złożyłem wszystko do kupy.Blaszke przykręciłęm wkrętami("pchełki" takie jak do skręcania elementów -kształtowników do zabudowy wnętrz)zamontowałem w klape silnik przykręciłem wycieraczke no i waytogo.gif A co do odprysku to dobrze wyczyścić podkład i pomalowąć (kolega mi polecał farbe na rdze H... 270751858-jezyk.gif )

Napisano

> Witam kolegów.

> Pewnie wielu słyszło o problemach z tylną wycieraczką, niestety

> dotkneło i mnie. A mianowicie jakieś 2 miesiące temu zaczeła się

> przesuwać bardzo powolutku aż w końcu staneła. Nie przejmując

> się za bardzo, potraktowałem ją WD40 i z moją pomocą zaczłą

> znowu pięknie biegać po szybie niestety tydzień temu znowu

> kaplica, no to ja znowu WD40 (kupiłem dużą butlę) i znowu ręczny

> rozruch (wspomaganie) i zaczyna działać , hmm powiedział bym że

> nawet lepiej niż za pierwszym razem. A dzisiaj, o zgrozo nie

> wiem co mnie podkuciło, chciałem sprawdzić czy działa,

> podniosłem ramię aby nie było żadnego oporu i odpaliłem...

> przesuneła się 5cm i stoi, myślałem że się wścieknę. Ale to nie

> końec hiostorii; poszedłem do tyłu i chciałem ją wspomóc (przy

> jej cyklach pracy- załączona wycieraczka) a tu NESPODZIANKA od

> górnej strony uszczelki wycieraczki (tej przy przechodzeniu

> przez klapę) widzę 2 mm brak lakieru i rdzę (odprysneło jak się

> siłowałem z wycieraczką).... I pytam was CO TERAZ, jak

> zaradzić dalszej korozji, jak odpalić wycieraszkę na dobre..

> RATUNKU !!!

Witam miałem ten sam problem i TU JEST POMOC do twojego problemu a klapę daj lakiernikowi -ja tak zrobiłem bo mi też "RUDA" wylazła po zimie i przy okazi znaczka się pozbyłem ,który mi wzrokawo nie pasował w klapie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.