Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bezkolizyjność C16NZ sprawdzona!!

Featured Replies

Napisano

W sobotę po 4 rano przez mojego brata.

Jechał sobie wolno (bo droga dziurawa) i odkręciło mu się koło pasowe, a zaraz później spadło małe koło rozrządu, stanął rozrząd a z nim braciak w lesie.Na szczęście udało się zmontować rescue team, który zamiast niego odebrał mnie z wesela i zholował szrota do garażu.

Udało się też znaleźć wszystkie części nawet 100 m za autem!

Jak tylko otrzeźwiałem lekko to poszedłem z tym walczyć, zielona książka w garść i do roboty - wóz, albo przewóz. Na początek przyczyna awarii - poluzowała się śruba (dlaczego jest tylko jedna??), lub wyrobił występ blokujący koło pasowe na zębatym.Nie wiem co było pierwsze.Po kilku próbach odpaliłem auto, słucham - chodzi, ale lekko nierówno,chyba pomyliłem się o jeden ząbek.Ale się ucieszyłem i zostawiłem robotę do poniedziałku.Kupiłem nowe części (podeszły od Nexii - trochę taniej) i juź całkowicie trzeźwy ustawiłem wszystko na tip-top.Silnik chodzi nawet lepiej niż przedtem!!Tylko wydaje mi się,że pasek wielorowkowy jest ciut za lekko naciągnięty,bo koło pasowe od Nexii jest nieco inne niż oryginał (może z milimetr mniejsze i chyba na ciut węższy pasek, ale podobno można na tym jeździć i nic się nie stanie-przecież silnik jest praktycznie ten sam,nawet znaki się zgadzają). Pasek się nie ślizga, ale da się ugiąć tak, że dotyka do napinacza, który się odchyla-czyli próbuje zwiększyć naciąg.

Teraz juz sam będę robił rozrząd w asterce.Przy silniku bezkolizyjnym to nawet ciężko coś tam zepsuć.

A teraz ta robota wydaje mi się dziecinnie prosta.No i zawsze parę PLN w kieszeni.

Napisano

no to jak ci to tak dobrze idzie to i u mnie byś to zrobił hmm.gifbiglaugh.gif z tym ze ja do wymiany paska mam jeszcze kiklka kkm-ów. Silniczek to 1,4 16V grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Wiem to też. Robiłem niedawno zerwany rozrząd u kolegi. Oczywiście jest bezkolizyjny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.