Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seat Arona 2022 - Stukanie zza wyświetlacza prędkości

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Mam mały ale za to bardzo irytujący problem z moim Seatem Aroną (rocznik 2022).

Zza wyświetlacza za kierownicą dochodzą nieregularne ale bardzo irytujące stuki.

Poniżej filmik jak to wygląda:

https://drive.google.com/file/d/1cDYw6GYsJHgfJxCSC-hYFAF80MhSB2rB/view?usp=drive_link

Nie ma na to jakiejś konkretnej reguły, choć częściej je słychać kiedy jadę na nierównej nawierzchni z dziurami, ale zdarza się że i nawet na autostradzie stuka z taką samą częstotliwością. Są jazdy kiedy stuknie dosłownie kilka razy podczas powiedzmy takiej 5-kilometrowej trasy, a są takie że wpada w taki rezonans, że idzie szału dostać. Problem jest naprawdę bardzo irytujący, dodatkowo w ASO nie potrafią mi tego naprawić - byłem z tym problemem już u nich z 6-7 razy, za każdym razem coś tam podkleili, czy to przy słupku czy gdzie indziej, ale problem nie zniknął. Obecnie sytuacja jest taka, że stwierdzili, że problem powoduje kratka nawiewu z lewej strony kierowcy, ale wg ASO tej części nigdzie nie ma dostępnej i w zasadzie czekamy na jej dostępność (już ponad miesiąc), która może nie nastąpić. W mojej opinii to nie jest w ogóle kwestia tej kratki bo dźwięki dochodzą ewidentnie zza wyświetlacza, a nie z lewej strony gdzie ta kratka się znajduje.

Moje pytanie jest takie czy ktoś miał już kiedyś podobny problem i znalazł na to rozwiązanie? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. lub rady. Z góry dziękuję.

• 1 miesiąc później...
Napisano

miałem podobnie w Ateca RM2023, okazało się, że za licznikami nie było jakiejś uszczelki i cały ekran, wyświetlacz drgał gdzieś z tyłu

podlepili taśmą, jakąś gumą i cisza jak nigdy

• 7 miesięcy później...
Napisano

Cześć

Mam ten sam problem w swojej Aronie.

Czy problemem faktycznie jest brak jakieś uszczelki za wyświetlaczem zegarów? Czy przyczyny trzeba szukać w innym miejscu ? Adam daj znać czy udało Ci się naprawić tą irytującą usterkę.

Pozdrawiam