Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka instalka LPG dla 1.4se?

Featured Replies

Napisano

Witam !Chce założyś instalke LPG ale nie wiem jaką może być OK do mojego silniczka.Czy mam się zdać na instalatora doświadczenie?A może ktoś zakładał w Auto Błażejczak Leszno?Co polecacie i na co mam zwrócić uwage przy instalacji?

Napisano

> Czy nikt nie ma z was LPG? mam kupić kota w worku?na jutro jestem

> umówiony w tej firmie

> http://www.autolpgas.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

> moze mi ktoś cosik doradzi?

A co konkretnie CI poradzić? zapytaj gaziarzy u ciebie jaki masz wybór smile.gif

ja bym radził wybrać coś prostego i z długą gwarancją --> jak coś bedzie trzeba regulowac, wymienaic, bada to robili za darmo smile.gif

ja mam Autronic AL 700, do tago reduktor LOVATO i jest Spoko --> choc al700 ma malo ustawien w sobie... A najlepiej wez podzespoly jednej firmy

Napisano

> A co konkretnie CI poradzić? zapytaj gaziarzy u ciebie jaki masz

> wybór

> ja bym radził wybrać coś prostego i z długą gwarancją --ja mam

> Autronic AL 700, do tago reduktor LOVATO i jest Spoko --> choc

> al700 ma malo ustawien w sobie... A najlepiej wez podzespoly

> jednej firmy

AL700 - mało ustawień ? hmm.gif

a czego Ci brakuje ? co jeszcze przy II generacji chciałbyś ustawić ?

Napisano

> Czy nikt nie ma z was LPG? mam kupić kota w worku?na jutro jestem

> umówiony w tej firmie

> http://www.autolpgas.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

> moze mi ktoś cosik doradzi?

Znajdź zakład w Twojej okolicy, który ludzie chwalą. Pojedź, pokaż silnik i spytaj co proponują. W II generacji najlepsze opinie zbierają reduktory lovato, landirenzo, brc oraz sterowniki Bingo, Autronic AL700 (jest już ponoć AL800), brc just. Spytaj ile dają gwarancji w latach i km. Ile kosztują (jeśli wogóle) przeglądy co 15kkm. Zapytaj czy usuwają i potrafią usuwać podstawowe problemy zdarzajace się w instalkach tzn. problemy z ustawieniem dolotu (najlepiej od razu zapytaj jak mają go zamiar zmodyfikowac), problemy z jazdą na benzynie czyli czy potrafią dobrać parametry emulacji sondy lambda, czy spotkali się z samozapłonami (silnik nie chce zgasnąć po wyłączeniu kluczykiem tylko pyrknie jeszcze nawet ze 2 sekundy) i wiedzą co jest ich przyczyną i co trzeba zrobić aby je zlikwidowac. Spytaj czy mogą Ci najpierw sprawdzić miernikiem sondę lambda na benzynie żeby nie było że za miesiąc będziesz miał problemy a oni powiedzą Ci że sonda nie sprawna. Spytaj gdzie zamontowaliby parownik (reduktor), najlepiej jak najblizej przepustnicy żeby węże gazowe nie byłu za długie, w C14SE dobre miejsce jest koło zbiorniczka spryskiwacza. Po tych pytaniach zobaczysz co to za zakład, jaki mają stosunek do Ciebie już teraz, dowiesz się czy tylko potrafię zamontować żelastwo czy czują klimat lpg.

Acha, ja mam reduktor LandiRenzo, butla we wnęce koła, sterownik Autronic AL-700 i mogę polecić, oczywiście jeśli zamontują Ci fachowcy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.