Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

STILO JTD 115 - CHWILOWE BRAKI MOCY

Featured Replies

Napisano

Pozdrawiam serdecznie wszystkich STILOMANIAKÓW (już też nim jestem) a szczególnie GRIGORI (dzięki za pomoc - wiadomość dotarła) Od miesiąca jestem szczęsliwym posiadaczem STILO SERGIO TACCHINI 1,9 JTD 115. W dniu wczorajszym auto po raz pierwszy spłatało mi figla.Kiedy redukowałem bieg to po odjęciu nogi z pedału sprzęgła auto nie chciało wejść na obroty. Brak mocy. Po ponownym wciśnięciu pedału sprzęgła i kilkukrotnym peedału gazu wszystkko wróciło do normy. Towarzyszyło temu kopcenie... Niestety w dniu dzisiejszym historia powturzyła się dwukrotnie. Korzystając z archiwalnych postów szanownych doświadczonych kolegów postawiłem na przepływkę i zgodnie z podpowiedziami dokonałem jej przeczyszczenia. Niestety bez zmian. Objawy te same, żadnego komunikatu, auto odpala normalnie i nie znając dnia ani godziny znowu to samo sciana.gif Proszę szanowne grono o pomoc!

Napisano

Witam, w moim 115jtd podobne historie zdarzały się dość często, czasami z komunikatami błędów silnika, a czasami bez żadnych komunikatów. Dodatkowo przy stałej prędkości około 130km/h (nie pamiętam ile to obrotów silnika) auto zaczynało szarpać. Wymieniłem w serwisie zawór overboost i od tej pory ZERO komunikatów o błędach silnika yay.gif i co co najważniejsze żadnych spadków mocy ok.gif Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Dzięki za pdpowieź! sprawdziłeem ten trop i myślę że masz rację - niestety. Powiedz proszę ile kosztowała ta "przyjemnoć" wymiany elekttrozaworu..?

Mi zaśpiewano 1000 ppln shocked.gif

Napisano

Witam. o ile się nie mylę Kolega Camel1 miał przejźcia z tym zaworem. wymieniał go w ASO Bieliński w W-awie. Co do kosztu to coś około 700 zł. niewiem.gif Może on coś napisze od siebie w tej sprawie. jak nie, to możesz znaleźć wiadomości jego autorstwa. Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Dzięki za pdpowieź! sprawdziłeem ten trop i myślę że masz rację -

> niestety. Powiedz proszę ile kosztowała ta "przyjemnoć" wymiany

> elekttrozaworu..?

> Mi zaśpiewano 1000 ppln

Zawór 591,21zł plus 45 zł za wymianę. Naprawę robiłem w katowickim Ganinexie. Pozdrowienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.