Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

help pompa paliwowa wtrysk itd nieleci paliwo??

Featured Replies

Napisano

niewiem czemu i co sie stalo nieleci mi paliwo w wezyku jest poaliwo w baku okolo 10litrow napewno jest bo psrwdzalem niewem co robic i jak zdiagnozwac co jest grane?ktos moze pomoze ??bezpieczniki sa wszytskie dobre co jest ze nieche leciec mi paliwo czy jak wykrece pomke paliwowa gdzie on jest czy w baku za siedzeniem ?

Napisano

najpierw sprawdz czy slychac jak pracuje, pare sekund po przekreceniu kluczyka powinno byc slychac ciche buczenie w okolicach tylnej kanapy, jezeli nie slychac podnies kanape, odslon wykladzine i dobierz sie do pompy, sprawdz czy przez te pare sekund dostaje +12V na kostce z 2 przewodami, jezeli dostaje a nie pompuje to zdechla, filtr masz czysty?

GP

Napisano
  • Autor

> najpierw sprawdz czy slychac jak pracuje, pare sekund po przekreceniu

> kluczyka powinno byc slychac ciche buczenie w okolicach tylnej

> kanapy, jezeli nie slychac podnies kanape, odslon wykladzine i

> dobierz sie do pompy, sprawdz czy przez te pare sekund dostaje

> +12V na kostce z 2 przewodami, jezeli dostaje a nie pompuje to

> zdechla, filtr masz czysty?

> GP

wlasnie jak zawsze tego biuczenia nieslysze i to mnie martwi niewiem co robic???rozebralem ja wlasnie widzialem filt ten metalowy byl czysty a ta ksorata to ta sparwdziocxz czy inidzie 12volt ciagle czy impulsowi idzie bo oxczkiem sparwdzalem ze dziala ale jak voltomierzem niepokazalo nic napiecie??

Napisano

> czysty a ta ksorata to ta sparwdziocxz czy inidzie 12volt ciagle

kuna w jakim to jest jezyku zlosnik.gif

ma tam byc przez pare sekun po przekreceniu kluczyka stale 12V, potem zero a po uruchomieniu silnika (u ciebie pewnie sie nie da uruchomic) znow 12V

GP

Napisano
  • Autor

> najpierw sprawdz czy slychac jak pracuje, pare sekund po przekreceniu

> kluczyka powinno byc slychac ciche buczenie w okolicach tylnej

> kanapy, jezeli nie slychac podnies kanape, odslon wykladzine i

> dobierz sie do pompy, sprawdz czy przez te pare sekund dostaje

> +12V na kostce z 2 przewodami, jezeli dostaje a nie pompuje to

> zdechla, filtr masz czysty?

> GP

a czy napiecie 12volt w tym kabelku co jest 2piny nie 3 piny nie ten drugi powino isc cigle 12volt ?i jak idzie inaczej spzrwdzic pompe czy mozna wyciagnac ja i podlaczyc pod zasilacz 12volt i spawrdzic czy dziala?czy nierobic tego?

Napisano

Czyli sprawdzić czy dochodzi 12v do styków silnika na baku ( trzeba podnieść tylne siedzenie, wyjąć dywanik i odkręcić troche śrubek), jak tak to niestety trza kupić, nowa to jakieś 500-600 zł ale jeśli masz 1.0 to pasuje od wszystkich z jednopunktowym wtryskiem do poj. 1,2, ja kupiłem na szrocie z Opla 1,2, różni się troche końcówką którą ssa paliwo ale po zamontowaniu było ok.

Napisano
  • Autor

> Czyli sprawdzić czy dochodzi 12v do styków silnika na baku ( trzeba

> podnieść tylne siedzenie, wyjąć dywanik i odkręcić troche

> śrubek), jak tak to niestety trza kupić, nowa to jakieś 500-600

> zł ale jeśli masz 1.0 to pasuje od wszystkich z jednopunktowym

> wtryskiem do poj. 1,2, ja kupiłem na szrocie z Opla 1,2, różni

> się troche końcówką którą ssa paliwo ale po zamontowaniu było

> ok.

dzieki za rade oby to niebylo bo ostanie 2 tyg wladowlem w blachare czesci td 1500zl;/ i jestem bankrutem oby jakis kabelek sie zbuntowal byle nie pompa:(

Napisano

> a czy napiecie 12volt w tym kabelku co jest 2piny nie 3 piny nie

> ten drugi powino isc cigle 12volt ?i jak idzie inaczej spzrwdzic

> pompe czy mozna wyciagnac ja i podlaczyc pod zasilacz 12volt i

> spawrdzic czy dziala?czy nierobic tego?

2 piny, kabel z 3 pinami jest do wskaznika poziomu paliwa, pompe mozna oczywiscie wyciagnac i sprawdzic, tylko nie rob tego nad otwartym bakiem

GP

Napisano
  • Autor

> 2 piny, kabel z 3 pinami jest do wskaznika poziomu paliwa, pompe

> mozna oczywiscie wyciagnac i sprawdzic, tylko nie rob tego nad

> otwartym bakiem

> GP

ej charwoalem 2 tyg codzieni przy aucie nijestem smabobojca spalibym uno ale same bezemnie;))hihi

Napisano
  • Autor

hura pompka dzial teraz szukac musze tych jebanych kabli co sie tak cosik nietak niedzialaj jest to wiazk 2 kabli ojejku musze odkercic pas aby dostac sie do wizki kabli eh trudno zyczcie mi powdzenia dzieki za uwagi i pomoc heja;)

Napisano

> hura pompka dzial teraz szukac musze tych jebanych kabli co sie tak

Ja bym sie tak nie cieszył, miałem wytarty wirnik i jak pompą ruszyłem to jakiś czas chodziła, co któreś odpalanie nie ruszała, tylko dzięki "potrząsaniu " przed zapalaniem dojechałem 40 km do domu, bo jak już ruszyła to chodziła. Chyba że stwierdzisz całkowity brak napięcia, ale tym to chyba komp steruje...

Napisano

> hura pompka dzial teraz szukac musze tych jebanych kabli co sie tak

> cosik nietak niedzialaj jest to wiazk 2 kabli ojejku musze

> odkercic pas aby dostac sie do wizki kabli eh trudno zyczcie mi

> powdzenia dzieki za uwagi i pomoc heja;)

Jak działa pompa to sprawdź przekaźnik pompy (pod maską) czy zaskakuje. Jak masz zapasowy jeden to podmień a jak nie to podmień z tym od podgrzewania sondy.

A tak na marginesie - nie pytam bo na otwartym forum nie powinienem - nie wiem czy masz jakiś alarm lub inne odcięcie zasilania pompy, ale jak posprawdzasz przekaźniki i wszystko będzie OK to jeśli masz jakieś odcięcie zasilania to warto popatrzeć tam ok.gif

Napisano

> A tak na marginesie - nie pytam bo na otwartym forum nie powinienem -

> nie wiem czy masz jakiś alarm lub inne odcięcie zasilania pompy,

> ale jak posprawdzasz przekaźniki i wszystko będzie OK to jeśli

> masz jakieś odcięcie zasilania to warto popatrzeć tam

To wcale niejest głupie pytanie, ostatnio pomagałem dwóm gościom odpalić Skode z wtryskiem na gazie, zanim do nich podeszłem zdążyli rozebrać pół gaźnika i brali sie za prucie wężyków, elektryki itd. Nieśmiało zasugerowałem im najpierw czy mają paliwo, a później czy gaz dobrze przełącza, i czy właśnie pompa chodzi. Jak sie okazało dopiero wtedy sobie przypomnieli, że mają odcięcie zasilania pompy smile.gif

Napisano

Immobilizer pewnie odcina paliwo... albo przez przypadek załączył ci się odcinacz zderzeniowy znajdujący się pod deską po prawej stronie schowka...

Napisano

> To wcale niejest głupie pytanie...............

Nie chodziło mi o to że pytanie jest głupie tylko o to by kolega york nie rozpisywał się publicznie na temat zabezpieczeń w swoim autku.

Napisano

> Immobilizer pewnie odcina paliwo... albo przez przypadek załączył ci

> się odcinacz zderzeniowy znajdujący się pod deską po prawej

> stronie schowka...

obstawiałbym że to wina przekaźnika

Napisano

> obstawiałbym że to wina przekaźnika

przekaźnika od pompy paliwa?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.