Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Monde 2.0 TDCi - 130 KM - pytanie do uzytkowników.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich uzytkowników Fordów Monde z silnikami 2.0 TDCi. Ponieważ jestem posiadaczem takiego samochodu, niestety nie od nowość, stąd moje pytanie.

Jak wygląda u Was ruszanie??? Na ile obrotów musicie wkręcić silnik, aby płynnie samochód ruszył i żeby nie zgasł. Zgłaszaliśmy problem do serwisu, ale "fachmeny" stwierdzili, że ten samochód ma bardzo duzy moment obrotowy i musi mieć więcej gazu przy ruszaniu. Faktycznie tak jest, czy chłopcy poprostu mnie zbywają. Jeździłem 4 innymi dieslami, i żaden tak sie nie zachowywał (oczywiście tamte nie miały takiego momentu).

Będe wdzięczny za pomoc i za wszelkie wasze sugestie.

Pozdrawiam

Napisano

W moim sluzbowym Focusie jest identycznie, czytalem w jakims tescie tego silniczka ze tak jest faktycznie. Zbyt malo gazu i momentalnie zgasiles autko wink.gif

Napisano
Potwierdzam - znam to z autopsji. Uczyłem się ruszać przez ładnych kilka miesięcy. wink.gif
Napisano

> Potwierdzam - znam to z autopsji. Uczyłem się ruszać przez ładnych

> kilka miesięcy.

Z tymi kilkoma miesiącami to przesada ale fakt,że nie jest łatwo ruszyć autami z sinikami tdci.

Kiedyś jeździłem takim i też kilka razy mi zgasł.

Kwestia przyzwyczajenia!

Napisano

> Z tymi kilkoma miesiącami to przesada[...]

Takie drobne przejaskrawienie. wink.gif Nie przytrafiało mi się to za każdym razem, ale nawet po kilku miesiącach zdarzało się, że chcąc energiczniej wystartować "gasłem" na światłach, bo operowałem pedałami gazu i sprzęgła dokładnie tak, jak wcześniej w Escorcie. smile.gif

> Kwestia przyzwyczajenia!

A także kwestia wyplenienia wcześniejszych nawyków, np. przestawienia się ze sprzęgła o bardzo długim skoku jałowym (w Escorcie miałem tak, jak w ciężarówce) na bardzo krótki. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.