Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Engine fault, spadek mocy, brak błędów w historii

Featured Replies

Napisano

Witam,

O engine fault można było poczytać choćby ostatnio w wątku, ale nie znalazłem informacji o takich czarach jakie mi się robią.

Pojawia się (ostatnio notorycznie) engine fault. Silnik pracuje równo, ale jest wyraźnie słabszy. Nawet na luzie "wkręca się" na obroty dużo wolniej niż normalnie. Był dzisiaj w ASO, ponoć naprawili. Odbieram samochód, po 2km to samo.

O ile wiem to:

- sprawdzone były cewki

- sprawdzone były świece

- nie ma błędów w centralce

- ogólnie wszystko przepatrzone, bo był przegląd po 100k.

Jutro o 8 rano będę z nimi rozmawiać, co jeszcze mogę zasugerować? Zobowiązany będę za wszelkie uwagi - w piątek miałem jechać na urlop (4k km)... A zastępczym Seicento się raczej nie wybiorę.

Pozdrawiam

f

Napisano

skoro pojawia ci sie komunikat powinni miec z examinera przynajmiej numery bledow... zapytaj o to bedziemy myslec

tak na goraco przychodza mi do glowy; slaba masa, przetarta wiazka badz luzna wtyczka (o ile to co napisales jest prawda czyli np. cewki sa ok)

Napisano
  • Autor

> skoro pojawia ci sie komunikat powinni miec z examinera przynajmiej

> numery bledow... zapytaj o to bedziemy myslec

Cały problem polega na tym, że poprzednio nie było śladu po tych błędach. Może tym razem coś się zapisało, choć szczerze wątipię żeby miało być inaczej niż poprzednio frown.gif

Napisano

Ostatnio byłem w Chorwacji i też miałem wrażenie spadku mocy. W drodze powrotnej przez około 100 km auto było mułowate - jazda w górach (temeperatura powietrza 36 stopni) w pewnym momencie zacząl padać deszcz, temperatura powietrza obniżyła się o około 10 stopni i auto odzyskało moc. Komputer nie pokazywał żadnych błędów, ale ogólnie mam wrażenie, że w temperaturach powyżej 30 stopni moje stilo jest jakieś słabsze. Czy to działanie (nieprawidłowe) jakiegoś czujnika temperatury?

Napisano

> Ostatnio byłem w Chorwacji

Chwalisz się zlosnik.gif

> drodze powrotnej przez około i też miałem wrażenie spadku mocy. W

100 km auto było mułowate - jazda w

> górach (temeperatura powietrza 36 stopni) w pewnym momencie

> zacząl padać deszcz, temperatura powietrza obniżyła się o około

> 10 stopni i auto odzyskało moc. Komputer nie pokazywał żadnych

> błędów, ale ogólnie mam wrażenie, że w temperaturach powyżej 30

> stopni moje stilo jest jakieś słabsze. Czy to działanie

> (nieprawidłowe) jakiegoś czujnika temperatury?

Jak jeździłem stilem też miałem wrażenie spadku mocy przy wysokich temperaturach powietrza ok.gif i nigdy nie zdarzyło mi to sie u nas w kraju tylko na południu Europy

Napisano
  • Autor

> Jak jeździłem stilem też miałem wrażenie spadku mocy przy wysokich

> temperaturach powietrza

Fizykiem to nie jestem, ale może to wynikać z faktu, że gorące powietrze zwiększa swoją objętość, przez co mniejsza jego ilość trafia do silnika. Ergo - słabsze spalanie.

Co do mojego stilo - tajemnica być może się wyjaśniła. W ASO Bieliński rozmontowali dzisiaj instalację i wyszło, że ktoś ją kiedyś próbował nieudolnie łatać. No i się robią jaja - od ASR i ESP aż po engine fault.

zamiast jechać na urlop do Chorwacji kupiłem dzisiaj wycieczkę last minute... Cóż, moje Stilo potwierdza zasadę, że nigdy ine jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.