Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tylna wycieraczka

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich mechaników

mam kłopot z tylna wycieraczką przestała nagle działac jak załacze włacznik tylnej wycieraczki to silniczek sie grzeje dodam ze do silniczka dochodza dwa przewody oba sa pod napieciem( czy tak powinno byc).proszę o pomoc z góry dzieki

• 4 tygodnie później...
Napisano

No Pany, własnie znalazłem ten wątek... Właśnie u mnie to samo z wycieraczką się stało. W takim razie w wolnym czasie zabieram się za nią... ;-)

Napisano

> No Pany, własnie znalazłem ten wątek... Właśnie u mnie to samo z

> wycieraczką się stało. W takim razie w wolnym czasie zabieram

> się za nią... ;-)

No i po robocie... ;-)

Diagnoza trafna w 100%! Oś była tak zaklinowana, że musiałem wkręcić jej końcówkę w imadło i "kręcić" w lewo i prawo całym mechanizmem aby to ruszyć w ogóle... Aż dziw, że to działało.

Po przeczyszczeniu i nasmarowaniu wszystkiego pięknie wszystko gra. A juz się bałem, że może silniczek poszedł...

I za to KOCHAM wszelkie fora dyskusyjne! To skarbnica wszelkiej wiedzy...

Pozdrawiam

Masiek

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

panowie prosze o szybka pomoc bo własnie mam rozkrecony silniczek i mam takie pytanie czy po rozwierceniu nitów mam rozebrac ten mechanizm czy walic od razu w oske? z góry dzieki

Napisano

> panowie prosze o szybka pomoc bo własnie mam rozkrecony silniczek i

> mam takie pytanie czy po rozwierceniu nitów mam rozebrac ten

> mechanizm czy walic od razu w oske? z góry dzieki

ja sciagłem pokrywke puzniej rozebrałem srodek ze zostala sama oska puzniej nakreciłem nakretke co by pukaniem niezepsuc wielowpusta puzniej papierek scierny i na koniec smar firmy sandvik mylokt... niepamientam dokładnie ale jak czeba nazwe to moge puzniej podac bo tubke mam w samochodzie na koniec wiertełko i gwintowniczek m 5 i cacy tylko czeba uwarzac jak sie składa oske z tym kułkiem bo moze niedziałac ze wzgledu na ograniczony ruch

Napisano
  • Autor

jest tak waliłem w oske nie rozbierajac mechanizmu oska troche drgneła ale teraz nie moge rozebrac tego mechanizmu co robic rozebrac mechanizm czy walic w oske teraz to mi pójdzie prosze o szybka odpowiedz bo własnie to robie dzieki

Napisano

> jest tak waliłem w oske nie rozbierajac mechanizmu oska troche

> drgneła ale teraz nie moge rozebrac tego mechanizmu co robic

> rozebrac mechanizm czy walic w oske teraz to mi pójdzie prosze o

> szybka odpowiedz bo własnie to robie dzieki

jana jpierw sciagłem taka gruba blaszke na dwuch kołkach a puzniej wszystko rozebrałem niewiem ale mogłes pogiac te kołki i moze sie pojawic problem ale sprubuj ciezko schodzi ale mi sie udało to tobie tez uzyłem dosc duzego srubokreta płaskiego (do tej blaszki ) a puzniej wszystko prucz oski zeszło bez problemu

Napisano
  • Autor

waliłem w oske i zeszła cała oska z tym ramieniem tylko troszke mi sie chyba gwint uszkodził co zakreca sie wycieraczke moze zamocno waliłem ale moze to jakos to dokrece jutro to wyczyszcze i złoze moze mi sie uda bo dzis niemam na to juz czasu . dzieki za porade ok.gif20.GIF

Napisano

> waliłem w oske i zeszła cała oska z tym ramieniem tylko troszke mi

> sie chyba gwint uszkodził co zakreca sie wycieraczke moze

> zamocno waliłem ale moze to jakos to dokrece jutro to wyczyszcze

> i złoze moze mi sie uda bo dzis niemam na to juz czasu . dzieki

> za porade

gwint popraw sobie nazynką tylko nieznam rozmiaru moze m8 waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> gwint popraw sobie nazynką tylko nieznam rozmiaru moze m8

teraz mam tylko taki mały dylemat bo jak sie zepsuła ta wycieraczka to silniczek najpierw pstrykał jak załaczałem wycieraczke przełacznikiem, a po paru dniach zaczął pstrykac nawet jak przełacznik w kabinie był nie załaczony i niewiem dlaczego wygładało to tak jak by napiecie było cały czas na silniku z braku czasu poprostu odpiołem ta złaczke przy silniku i tak jezdziłem, ale tym sie juz zajme jak zkrece go i wsadze do samochodu. pozdrawiam 20.GIF

Napisano
  • Autor

Pany zrobiłem grinser006.gif , az sie podnieciłem tak ładnie mi działa naładowałem tam zwykłego jakiegos smaru co miałem do łozysk, nity rozwierciłem wiertłrm 3.5 i kupiłem sruby za 40 groszy przewierciłem na wylot 6 otworów i skreciłem , nitów było 8 ale skreciłem tylko na 6 trzymało sie wiec nie powinno sie to rozleciec smile.gif a wiec teraz 600 zł mozna przeznaczyc na 20.GIFgrinser006.gif

P.S wszystko zrobiłem dzieki autokacikowi a wiec wszystkim dzieki pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.