Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak podłączyć woofer

Featured Replies

Napisano

Chcę sobie do tyłu wrzucić jakieś 16 basowe. Planuje je podłączyć pod radio. Wydaje mi się, że głośnik basowy trzeba podłączać do radia przez zwrotnicę. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Pozdrawiam

Napisano

Zależy.

Zresztą czemu chcesz wrzucić 16 do tyłu? Co masz z przodu?

Napisano
  • Autor

> Zależy.

> Zresztą czemu chcesz wrzucić 16 do tyłu? Co masz z przodu?

Z przodu mam zestaw separowany pod wzmacniaczem. Pod radio nic nie mam podpięte i dlatego chcę podpiąć woofery i wsadzić je do tyłu. Ze względu na to, że bagażnik jest mi potrzebny nie moę wsadzić suba.

Napisano

No dobra spokojnie ja tu nawet o subie słowa nie powiedziałem zlosnik.gif Stałem się raczej zwolennikiem rozwijania najpierw przodu a potem dopiero zabawy w subwoofery jakieś.

Powiedz mi dlaczego chcesz podłączyć coś z tyłu? Czego Ci brakuje w dźwięku? Bassu? Coś podłączone pod radio, umiejscowione w półce, Ci tego napewno nie zapewni.

Zostaw tą końcówke mocy w spokoju i ciesz się chłopie tym co masz, ewentualnie pomyśl o wygłuszaniu , bo jak narazie o nim nic nie wspomniałeś.

A tak swoją drogą uczyń mi(nam) wkońcu tą przyjemność i pochwal się nazwą radia, głośników i wzmacniacza a pewno łatwiej będzie dumać.

Napisano
  • Autor

Bo i chwalić się nie bardzo jest czym. Radio blaupunkt 4x40 + wzmacniacz blaupunkt gta 200 + głośniki Helix 62 mk II. Zastanawiam się czy nie wsadzić Hertz 165 do tyłu tzn wygłuszone podłokietniki, boczki tylne. Tylko nie wiem, czy te hertzy z radiem należy podłączyć zwrtonicami czy nie?

Napisano

Niskobudżetowy systemik który jakoś gra, więc się wstydzić nie musisz zlosnik.gif

Niczego nie zyskasz dodając głośniki z tyłu. Drzwi przednie masz wygłuszone?Wooferki solidnie zamocowane?

Napisano
  • Autor

No to nie kombinuje. Kiedyś jak będzie większy samochód to poprostu kupię wzmacniacz 4 kanałowy i suba i tyle.

Pozdrawiam

Napisano

Ale przecież suba można zamocować w taki sposób że aż tak wiele bagarka nie zajmuje , a koledzy z forum napewno doradzą jak mądrze zamontować suba w SC by nie zajmował za wiele miejsca - imo jakaś 8'' wystarczy w zupełności - oczywiście jeżeli chciałbyś bawić się w subwoofer.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.