Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poratujcie...przerywa..nie może się zebrać...coś ją boli:/

Featured Replies

Napisano

Wszystko zaczęło się od tego iż na małej stacji benzynowej zatankowałem za 30zł benzyny pb95 i po przejechaniu jakiś 30 kilku km auto zaczęło wariować:/

Jak się później okazało swiece były całkowicie zabielone jakiś białym nalotem. Soda labda również.

Objawy jakie temu wszystkiemu towarzysza to:

1. Silnik nie pracuje równo... Myślałem ze to może tps i zmieniłem na nowy ale nic to nie dało-byłem u mechanika i miał taki tps tylko od 8 zaworowegeo silnika-niby było ok. ale teraz już wiem ze to silnik był zimny

2. Auto przerywa-coś jakby nie dostawało pełnej dawki benzyny, ale dostaje-zmierzono ciśnienie i pokazało 2,75. Wymieniłem również filtr paliwa bo myślałem ze to może jego wina ale nic to nie dało

3. Kable WN w porządku zmiana nic nie dała...taka sama nierówna praca silnika (silniczek krokowy czysty)

Czyli takie wnioski z tego ze auto nie pracuje równo, silnikiem az czasami terepie-przy rozpędzaniu przerywa, daje mu gaz do dechy a on powoli się rozpędza i po przerokoczeniu

3 tyś dostaje kopa i wtedy idzie jak oszalały. Filtr powietrza jest ok.

Koledzy poradźcie gdzie tkwi przyczyna takie zachowania mojej asterki??

Napisano

pierwsze pytanie gdzie tankujesz?

Napisano

A duzo miales w zbiorniku paliwka jak dolales za te 30 zeta ??? Moze trzeba zlac to co w zbiorniku i zalac jakiegos pewnego nie kombinowanego ??? I oblookac jak bedzie

Napisano
  • Autor

> pierwsze pytanie gdzie tankujesz?

No tak mogłem dodac----nie polcam tankowac na stacji Paliw w miejscowości Wiśniowa przy trasie Krosno - Rzeszów!!!!

Napisano

Proponuje wylać z baku co masz i zatankować normalnej benzyny na normalnej stacji a nie pół na pół z "wodą" oslabiony.gif

Napisano

> Proponuje wylać z baku co masz i zatankować normalnej benzyny na

> normalnej stacji a nie pół na pół z "wodą"

Ale woda nie robi bialego nalotu na swiecach 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ale woda nie robi bialego nalotu na swiecach

Wiem że nie robi - to taka przenośnia. Chodziło mi o to żeby nie tankować chrzczonego paliwa 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Proponuje wylać z baku co masz i zatankować normalnej benzyny na

> normalnej stacji a nie pół na pół z "wodą"

już o tym pomyślałem ale tamta benzyna musiała nieżle nabroić, a ja oczywiście na mam paragonu ze stacji:/ ale juz drugi raz tam nie zatankuje

Napisano

> już o tym pomyślałem ale tamta benzyna musiała nieżle nabroić, a ja

> oczywiście na mam paragonu ze stacji:/ ale juz drugi raz tam nie

> zatankuje

Myslisz ze paragon by Ci naprawil auto ?? hehe.gif W cuda nie wierze. Facet Twoja reklamacja pewnie nawet by sie nie przejał sick.gif

Napisano

> już o tym pomyślałem ale tamta benzyna musiała nieżle nabroić, a ja

> oczywiście na mam paragonu ze stacji:/ ale juz drugi raz tam nie

> zatankuje

Traz najważniejsze jest naprawićto co sie popsuło smile.gif

Zlej paliwko stare

Wlej dobrego paliwa na dobrej stacji ( warto pojechać i zalać z 15 litrów 98 na stacji shell w Korczynie - to chyba najlepsze paliwo w regionie )

Daj mu popracowac na wyzszych obrotach. A jesli to nei pomoze - to pewnie wtryski pozapychane slinka.gif Wtedy do mechanika i potrzeba przeczyscic ( moj ojciec w audicy sobie kiedys w Iwoniczu tak zatankowal -- od MIejsca piastowego był holowany slinka.gif ). Ale oby nie - bo czyszczenie go wtedy wynioslo chyba ze 200 zl slinka.gif

Napisano
  • Autor

> Traz najważniejsze jest naprawićto co sie popsuło

> Zlej paliwko stare

> Wlej dobrego paliwa na dobrej stacji ( warto pojechać i zalać z 15

> litrów 98 na stacji shell w Korczynie - to chyba najlepsze

> paliwo w regionie )

> Daj mu popracowac na wyzszych obrotach. A jesli to nei pomoze - to

> pewnie wtryski pozapychane Wtedy do mechanika i potrzeba

> przeczyscic ( moj ojciec w audicy sobie kiedys w Iwoniczu tak

> zatankowal -- od MIejsca piastowego był holowany ). Ale oby nie

> - bo czyszczenie go wtedy wynioslo chyba ze 200 zl

Ja już to zrobiłem i paliwka nowego zalałem:)) ale za duzo to nie dało bo jest bez różnicy, Własnie sie zastanawiam czy jest to jakos skomplikowane zeby ten układ wtryskowy wczyścić?? moze jest jakiś mnanual jak to się robi to bym sam spróbował?

To i owo się już naprawiało:) hehe

Napisano
  • Autor

Szanowsni koledzy udało mi się jakos dojść do końca tych moich perypetii związanych z moją Biała Strzałą;)

Mianowicie zawziąłem się i wyczyściłem dzis przpustnicę i normalnie inna jazda auto od razu ma niesamowite kopyto jeszcze tak nie miał nigy:D

Ale nie bede się u to tym rozwodził...mam pusty katalizator zaslepiłem egra i dogłebnie wyczyściłem przepustnice:D A cały ambaras siedzi w sondzie lambda którą zresztą zmieniałem w zimie:D NOrmalnie az chce się zyć jak tak sie coś czasem naprawi:D, w kazdym razie jeden z kanałów w przpustnicy był zapchany na max takim nagarem...

Pozdrawiam

Napisano

Możesz dokladnie opisać jak wyglada czyszczenie przepustnicy bo od kilku miechów mam podobne objawy tyle ze raz są a raz ich nie ma.Już kiedyś zdjąłem pokrywe nad przepustnica ale za bardzo nie wiem co tam należy wyczyścić.Skończyło sie na wyczyszczeniu pokrywy i węży ale problem co jakiś czas się pojawia więc coś ją nadal boli.

Napisano

Dzisiaj ponownie zdjąłem pokrywe z przepustnicy i zauwazyłem kilka wiekszych papruchów w tej srebrnej "miseczce" na dole.Czy one mogly miec wpływ na szarpanie i dławienie sie które co jakiś czas się zdarzało ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.