Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka pompa wody Astra II???

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich!!!

Mam prośbę - przy wymianie rozrządu nie wymieniłem pompy wody i teraz chciałbym to zrobić. Niestety nie wiem jaką pompę mam kupić?? Astra II kombi 1.6 16V z 2002r. silnik Z16XE - 20AM2485. Trochę dziwny numer ma ta Astra. Moje typy to: SKF VKPC 85211 lub VKPC 85212 np. http://allegro.pl/item120655289_pompa_wody_firmy_skf_opel_silniki_1_4_1_6_16v.html W necie znalazłem sprzeczne informacje, że pompa z tej aukcji to nie 85211 tylko 85212. Możecie mi pomóc wybrać co mam kupić?? Wiem, że było by najprościej wymontować starą pompę i zobaczyć co to jest, ale ja nie chcę zostawiać rozgrzebanego samochodu na 2 - 3dni w warsztacie. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam RADEK

Napisano

Napisz do krisba albo boulera. Ja mam do swojej zamienik DOLZ za ok 110 zł na łożyskach SKF. Zrobione ok 50 kkm i jest OK.

Napisano
  • Autor

Dzwoniłem do kolegi Boulera - bardzo konkretna rozmowa. Dzięki

Napisano
  • Autor

Z katalogu SKF:

Pompa vkpc 85211 pasuje do samochodów od numeru silnika: 02 MV7225 i od numeru silnika: 20 U75999

Kod silnika: C 16 SEL; Kod silnika: X 16 XEL; Kod silnika: Z 16 XE

U mnie numer silnika to 20AM2485 czyli chyba nie pasuje ta pompa?? Jeśli się mylę - poprawcie mnie.

Napisano

SKF robi rozróżnienie i teoretycznie ma w ofercie dwa rodzaje pomp. Ale np. Hepu czy Airtex robią jeden model pompy, który jest zamiennikiem dla obu rodzajów oryginałów, a SKF 85211 jest zamiennikiem do obu tych pomp. 85212 jest praktycznie nie dostępny, więc w takim razie 85211 ma pasować wink.gif.

Napisano

No delikatne róznice w wyglądzie są. Ale nie zmienia to faktu, że nie ma tych pomp w hurtowni.

Szkoda, że nie mam przy sobie pompy Hepu dla porównania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.