Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Halogeny

Featured Replies

Napisano

Siemandero!!

Potrzebowalbym manual do zamontowania halogenow w moim cc!!kurde bo szukam i szukam w archiwum i albo mi wiosenne slonce padlo na oczy albo ni ma yikes.gif Jak macie cos takiego zapodajcie linka z gory Bog zaplac

Pozdrawiam

P.S. nio mam jeszcze jedno pytanko:

jakby sie prezentowaly halogeny od Matiza w CC ma ktos takie cos??albo fotke jak to sie prezentuje

Napisano
  • Autor

nikt nic nie ma frown.gif ????

Napisano
  • Autor

tzn chcialbym sie dowiedziec pod co sie podczepic gdzie zrobic przycisk itp i jaki efekt dalby zamotowanie okraglych halogenow z matiza

Napisano

Kurcze widze ze nikt nie chce pomoc koledze...ah

Wiec moze ja cos wykombinuje ( siedze i pije boozing.gif wiec mam czas smile.gif

Co do wygladu matizowych haloxow to sie nie wypowiem ja zamontowalem takie prostokatne z seja, ogolnie z elektryka sobie poradzisz na bank bo to zadna filozofia, ja wycinalem zderzaki wiec to mi zajelo najwiecej czasu, ale jesli bedziesz swoje montowal np. na zderzaku itp. to powinno isc jeszcze latwiej.

Wiec tak polecam manual na kaciku matiza wlasnie jest obrazek i nam jak to podpiac i co potrzeba zeby to w cc dzialalo(Vademecum IKM temat 23 montaz halogenow):

1. halogeny

2. przekaznik do swiatel + nowy bezpiecznik chyba z 15A

3. pare metrow linki 2mm(nie druta)

4. pare złączek Wago (na kable)

5. złączki na kable(zenskie choc zalezy od tych w halogenach i takie na mase z dziura)

6. schemat instalacji swiatel halogenowych od kolegi Dzidy jest chyba na jego stronie-polecam

chyba reszte zalapiesz ze schematu, ja uzylem przekaznika takiego jak ci od Matiza dzieki temu kazde swiatlo ma swoj wtyk na przekazniku i nie musialem po drodze laczyc ze soba kabli (prawa i lewa strona spotyka sie w przekazniku). Generalnie jeden kabelek z przekaznika podpinasz pod bezpiecznikami do najgrubszego kabla koloru czerwonego( po drodze przez nowy bezpiecznik), kolejny do masy( niedaleko skrzynki z bezpiecznikami jest srubka ktora mozesz wykorzystac tz. dobra masa, i kolejny kabelek do zalaczania halogenow gdy beda swiecily conajmniej pozycyjne wpialem za pomoca zlaczek Wago pod kabelek zolto-czarny (zdaje sie) z przelacznika swiatel - jak go wyjmiesz to zobaczysz nie da rady sie pomylic.Pozostaje jeszcze kabelek do zalaczania samych halogenow i jakis pstryczek ale to juz zabawa - pelno tego w elektronicznych do wyboru do koloru smile.gif a miejsce to jakies dogodne i latwo dostepne, ja mam z prawej strony obok guzika od szybek elektrycznych bo z lewej mam juz miejsce zajete przez diodke od alarmu.

Chyba ci sie troszke przydalem.

/pozdrawiam

Napisano

> Siemandero!!

> Potrzebowalbym manual do zamontowania halogenow w moim cc!!kurde bo

> szukam i szukam w archiwum i albo mi wiosenne slonce padlo na

> oczy albo ni ma Jak macie cos takiego zapodajcie linka z gory

> Bog zaplac

> Pozdrawiam

> P.S. nio mam jeszcze jedno pytanko:

> jakby sie prezentowaly halogeny od Matiza w CC ma ktos takie

> cos??albo fotke jak to sie prezentuje

schemat haluxów by DZIDA

274205455-halogeny.jpg

Napisano
  • Autor

Witam

Po 3 dniowej przerwie wpadle tutaj na forum i chcialem goraco podziekowac Obwatelowi Dzida i Apollo 78 za udostepnienie mi wskazoweczek na temat halogenow bow.gif Wielkie dzieki Panowie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.