Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resume po pierwszym roku

Featured Replies

Napisano

W kwietniu minął roczek mojemu stilonowi. Wrzucam więc garść uwag, może kogoś zainteresują. Będą to co prawda głównie kwestie ekonomiczne, nie mogę, w przeciwieństwie do Daniela, pochwalić się zbyt długą listą usterek wink.gif

Fiat Stilo MultiWagon, 1.9 JTD 115 KM 8v, Dynamic Alaska

rok produkcji: 09/2004, pierwsza rejestracja: 04/2005

koszt 1 km (wliczając tylko paliwo): 0,27 zł, koszt 1 km (wliczając paliwo, olej, przegląd, opony zimowe, zmiany opon): 0,97 zł koszt 1 km (wszystkie wydatki od zakupu po parkingi pomniejszone o aktualną wartość wg polisy AC): 1,96 zł. Ta ostatnie kwota trochę wysoka crazy.gif spadek wartości po pierwszym roku jest bolesny...

Przejechałem 17005km, spaliłem 1190,16 litrów ON tankując 25 razy co daje średnio 7 litrów/100 km, spędziłem w samochodzie 400 godzin i kilka minut.

Wymieniłem olej ok. 2000 km, później podczas przeglądu, który wobec stosunkowo małego przebiegu, wypadł po roku. W ramach gwaranacji wymieniono: prawy łącznik, ograniczniki tylnych drzwi (na pokryte plastykiem). Przy wymienie jednego ogranicznika pękła plastykowa część boczka - dostałem nową.

W ciągu roku autobusik się nieco rozskrzypiał (choć być może było to trochę później; teraz jestem w fazie nasłuchiwania), pedał sprzęgła czasami (bardzo rzadko; jestem przeczulony po puncie) wykazywał jakby chęć skrzypnięcia, zimą podczas mrozów poddał się. Kwiatek, który hodowałem w popielniczce, po przeniesieniu na zimę do domu usechł. Pewnie z tęsknoty.

Reasumując, po pierwszym roku jestem ze stilona zadowolony i niniejszym, publicznie love_4.gif go w lewy błotnik z prośbą, by postarał się w następnych latach.

Pozdrawiam

Napisano

> Reasumując, po pierwszym roku jestem ze stilona zadowolony i

> niniejszym, publicznie love_4.gif go w lewy błotnik z prośbą, by postarał

> się w następnych latach.

Pamiętaj, że błotniki są cztery i musisz co roku to robić na zmianę i po przekątnej. hehe.gif

Bardzo dobra recenzja stilaka. Zupełnie jakbym o swoim autku czytał. zlosnik.gif I kto pisze, że stilaki się psują, ten nie wie co pisze. 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Pamiętaj, że błotniki są cztery i musisz co roku to robić na zmianę i

> po przekątnej.

Ma się rozumieć wink.gif

Mały dodatek:

1. zależność średniego spalania od prędkości średniej (obydwie wielkości wg komputera) dla tankowań od rezerwy do pełna (zwykle ok. 50 litrów)

poroku2gp7.png

2. jak się ma średnie zużycie paliwa wg komputera oraz wyliczone paliwo/przebieg*100 dla tankowań jw. - teoretycznie wszystkie punkty powinny być na prostej y=x

poroku1gi9.png

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.