Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i stłukłem asterkę - gdzie w Wawie naprawie?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Niestety urlop w tym roku zakończyłem najechaniem na tył hamującej ciężarówki. Efekt na zdjęciu.

dscf1997gm3.th.jpg

dscf1993nq7.th.jpg

Zupełnie nie wiem jak teraz sprawe rozwiązać bo to pierwsza moja kolizja w życiu.

Wniosek do ubezpieczyciela o likwidacje z AC już złożony, do końca tygodnia mają przedstawić kosztorys.

Do wyboru mam bezgotówkową naprawę lub pieniądze na konto.

Niepokój mój wzbódza fakt że polise AC mam wykupioną z opcją amortyzacji części, czyli jak rozumiem nie wypłacą mi np 100% wartości stłuczonego leflektora tylko jego np. 40 %. Czyli żeby doprowadzić moje autko do stanu przedstłuczkowego będzie konieczne wyłożenie przezemnie sporej kwoty.

I tu pytanie: czy możecie polecić jakiś warsztat w warszawie który solidnie i w rozsądnej cenie zajmie się usunięciem skutków stłuczki.

Uszkodzenia są głównie blacharskie w środku poza przesuniętą chłodnicą (w której nie pracuje jeden z wentylatorów) nie stało się nic. Jest jeszcze kwestia sprawdzenia ukł chłodenia i oczywiście światła.

Echhh...ale sobie zafundowałem wrażenia na koniec wakacji... frown.gif

Napisano

> Niestety urlop w tym roku zakończyłem najechaniem na tył hamującej

> ciężarówki. Efekt na zdjęciu.

A na ile skasowali Cię panowie policial.gif

Napisano
  • Autor

> A na ile skasowali Cię panowie

Zdarzenie miało miejsce na Chorwacji i tamtejsi policjanci byli na tyle życzliwi że obeszło się bez mandatu.

Musiałem tylko wypłacić kierowcy ciężarówki paredziesiąt Euro na naprawe uszkodzonej u niego lampy i zderzaka.

Prawdziwe wydatki dopiero przedemna pewnie. sciana.gif

Napisano

> Zdarzenie miało miejsce na Chorwacji

Przyjechałeś o własnych siłach czy na lawecie? Bo to kawałek drogi ... frown.gif

Napisano
  • Autor

> Przyjechałeś o własnych siłach czy na lawecie? Bo to kawałek drogi

Po doraźnej pomocy udzielonej przez miejscowy warszat (odgięcie maski i cofnięcie chłodnicy tak aby mogła działać) autko dzielnie przejechało do Polski.

Od chorwatów dostałem papierek potwierdzający zdarzenie na podstawie którego mogłem przekaraczać granice, niestety z powodu braku świateł mogłem jechać jedynie w dzień, stąd droga zajeła 3 dni.

Ale wróćmy do zasadniczego problemu: gdzie to naprawić?

Napisano
  • Autor

> Ale wróćmy do zasadniczego problemu: gdzie to naprawić?

Naprawde nikt w Wawie nie miał nigdy stłuczki nie może polecić (ew. odradzić) który warsztat wybrać?

blagam.gif

Napisano

> Naprawde nikt w Wawie nie miał nigdy stłuczki nie może polecić (ew.

> odradzić) który warsztat wybrać?

Wie wie ale jeszcze nie każdy przeczytał smile.gif Poza tym warto by poszukać w archiwum. Na pewno coś znajdziesz.

Ja moge polecić Ci Jedynasiaka na Czardasza 10 tel 022 846 63 95 lub 602 375 428

Robiłem u niego przód (ale z OC sprawcy) i jestem bardzo zadowolony. Jak zwykle były kłopoty z PZU (nie chcieli wypłacić całej kaski) i facet wziął walkę z nimi na siebie (i udało mu się) , a ja dostałem autko wcześniej. Poprosiłem go o lepszy reflektor, za który miałem dopłacić - nie dość, że nie dopłaciłem, to dostałem jeszcze silniczek gratis yay.gif bo stary nie pasował (a stary dostałem spowrotem). Miałem lekko rudawe progi i nadkola, to mi je na szybko zabezpieczył żeby do wiosny już nie korodowały. Też gratis.

Podobno facet był kiedyś pastorem (co może świadczyć o jego uczciwości), no i nie rzuca mięchem wink.gif

Jeśli chodzi o ceny to za dużo nie powiem - progi (z zabezpieczniem barankiem) robi za 150pln za stronę. To moim zdaniem cena ok jak na Wawę.

Napisano
  • Autor

> Ja moge polecić Ci Jedynasiaka na Czardasza 10 tel 022 846 63 95 lub

> 602 375 428

Dzięki za namiar. Widzę, że warsztat niedaleko Auto-Experta to i tam może wpadne na wycenę naprawy.

Napisano

> Witam,

> Niestety urlop w tym roku zakończyłem najechaniem na tył hamującej

> ciężarówki. Efekt na zdjęciu.

> Zupełnie nie wiem jak teraz sprawe rozwiązać bo to pierwsza moja

> kolizja w życiu.

> Wniosek do ubezpieczyciela o likwidacje z AC już złożony, do końca

> tygodnia mają przedstawić kosztorys.

> Do wyboru mam bezgotówkową naprawę lub pieniądze na konto.

> Niepokój mój wzbódza fakt że polise AC mam wykupioną z opcją

> amortyzacji części, czyli jak rozumiem nie wypłacą mi np 100%

> wartości stłuczonego leflektora tylko jego np. 40 %. Czyli żeby

> doprowadzić moje autko do stanu przedstłuczkowego będzie

> konieczne wyłożenie przezemnie sporej kwoty.

> I tu pytanie: czy możecie polecić jakiś warsztat w warszawie który

> solidnie i w rozsądnej cenie zajmie się usunięciem skutków

> stłuczki.

> Uszkodzenia są głównie blacharskie w środku poza przesuniętą

> chłodnicą (w której nie pracuje jeden z wentylatorów) nie stało

> się nic. Jest jeszcze kwestia sprawdzenia ukł chłodenia i

> oczywiście światła.

> Echhh...ale sobie zafundowałem wrażenia na koniec wakacji...

Szkoda Asterki.Trzeba liczyć do 5000 klocków za takie cóś.To tak tylko obiektywnie bo nie wiadomo co jest uszkodzone pod spodem. hmm.gif

Napisano

> Naprawde nikt w Wawie nie miał nigdy stłuczki nie może polecić (ew.

> odradzić) który warsztat wybrać?

Ja mam dobry warsztat ale nie jest super tani w Markach. Perfect Service.Mój znajomy go prowadzi. cool.gif

Napisano

Ale kolego dupnąłeś. Wyrazy współczucia. Ja też to ostanio przechodziłem. Zyczę Ci korzystnej wyceny w TU, bo to jest teraz dla ciebie najważniejsze.

pozdrawiam

Przemula

Napisano
  • Autor

> Ale kolego dupnąłeś. Wyrazy współczucia.

Po doraźnej naprawie na miejscu w Chorwacji, autko wygląda już lepiej (tak jak pisałem uszkodzenia są głównie wizualne.

Ale powiem wam, że jak widziałem w tym warsztacie jakich kolesie używali metod na wyprostowanie zgniecionych elementów, to serce mnie bolało. Jeden z magików postawił deski na sztorc pod maskę i skakał po niej nadając jej wygląd zbliżony do oryginalnego.

Najdziwniejsze że po tych ich brutalnych zabiegach, autko nie tylko odzyskało chłodzenie a nawet da się zamknąć i otworzyć klapę tak jak w pełni sprawnym aucie (co miało kolosalne znaczenie w perspektywie powrotu do polski autostradą). Gdyby maska była przywiązana do zderzaka drutem tak jak zrobili to wcześniej w autoryzowanym Opel Chorwacja, to pewnie zaliczył bym jeszcze jej otwarcie w trakcie jazdy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.