Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o nawigacje do astry g

Featured Replies

Napisano

w niektorych dobrze wypasionych modelach mozna bylo spotkac nawigacje z kolorowym wyswietlaczem czy ktos ma to cudo? jak to dziala? moze ktos ma na zbyciu?

post-76785-14352473300554_thumb.jpg

Napisano

mam Ci ja to dobrodziejstwo...

dziala jak dla mnie znakomicie, bardzo czesto jezdze w nieznane i bardzo mi navi przydatna. Niestety dlatego modelu o ktory pytasz nie ma map dla PL ale mnie to na szczescie nei dotyczy.

Na ebay niemieckim jest od czasu do czasu caly komplet, a w czesciach tzn, wyswietlacz, "radio", zmieniarka to zawsze znajdziesz.

Napisano
  • Autor

> mam Ci ja to dobrodziejstwo...

> dziala jak dla mnie znakomicie, bardzo czesto jezdze w nieznane i

> bardzo mi navi przydatna. Niestety dlatego modelu o ktory pytasz

> nie ma map dla PL ale mnie to na szczescie nei dotyczy.

> Na ebay niemieckim jest od czasu do czasu caly komplet, a w czesciach

> tzn, wyswietlacz, "radio", zmieniarka to zawsze znajdziesz.

no mnie tez map polski nie potrzeba a nie masz czasem pojecia po ile takie cos moze na e-bay chodzic bo teraz patrzylem i nic nie bylo

Napisano

> A gdzie reszta klamotow bo to raczej radio bez wyswietlacza

> kolorewgo?

zgadza sie jak pisalem w czesciach najpredzej znajdziesz...

jeszcze potrzeba panel srodkowy z duza dziura.

Napisano

> zgadza sie jak pisalem w czesciach najpredzej znajdziesz...

> jeszcze potrzeba panel srodkowy z duza dziura.

A koszty rosna grinser006.gif

Jak koledze zalezy na navi w aucie to palmtopik w dlon i tez bedzie fajnie i taniej cool.gif

Napisano

> A koszty rosna

> Jak koledze zalezy na navi w aucie to palmtopik w dlon i tez bedzie

> fajnie i taniej

Wczesniej mialem navi na szybe, ciagle wyciaganie (bo ukradna) nudzilo sie. teraz spokoj. Siedzi zabudowana. Do tego ladnie pokazuje wskazania BC BoardComputer. Przy poprzedniej navi tej na szybe mialem 3D fajny bajer, w NCDR tego nie ma ale idzie i bez tego zyc. jak jest jakies trudniejsze skrzyzowanie, czy rondo, czy wiadunty, jedymi slowy jak jest cos troszke na drodze do zrobienia trudniejszego to elegancko szkicuje NCDR1100 drogi, pasy... a i ma TMC TrafficMassageControl.

Napisano

> miales ja od razu jak astre kupiles czy dokladales jesli tak to duzo

> z tym roboty?

Kupilem juz z navi.

Napisano

Ja miałem coś podobnego w Viki. Ale niestety ją rozbiłem i sprzedalem. Poweim, że po Niemczech jeździło się z tym rewelacyjnie. Czasami potrafi się popsuc wyśiwtlacz(tak było u mnie) ale na Allegro znalazłem kolesia który to naprawia i daje nawet gwarancję. Naprawdę fajowa zabaweczka

pozdro

Przeumla

Napisano

> w niektorych dobrze wypasionych modelach mozna bylo spotkac nawigacje

> z kolorowym wyswietlaczem czy ktos ma to cudo? jak to dziala?

> moze ktos ma na zbyciu?

To nie jest takie proste jak sie wydaje. Wyswietlacz trzeba zgrac z radiem typu NCDR**** (kodowanie wyswielacza, kodowanie samego NCDR'a i wpisanie tego wszystkiego do ECU i immo) co w wypadku rzeczy uzywanych z roznych samochodow jest praktycznie niemozliwe. Nalezy pamietac, ze wyswietlacz komunikuje sie z NCDR'em po can-busie. Ja po wielu probach sie poddalem po pol roku walki. Poza tym NCDR obsluguje komendy komputera pokladowego - nie ma przyciskow w prawej manetce przy kierownicy - steruje sie przyciskami na radiu. Bez odkodowania i pozniejszego zakodowania uzywek LCD i NCDR nawet nie ustawisz sobie godziny na wyswietlaczu. Prosciej kupic auto z navi smile.gif Poza tym to chyba wciaz jest stary standard.

Napisano

Ja kiedyś myślałem o dokładnie takiej nawigacji (rodzice mają astreG), i tak sobie to wydedukowałem. Może lepiej byłoby kupić konsole środkową z dziurką pod wyświetlacz, do tego dokupić jakąś nawigacje z ekranem dotykowym (TomTom?) i poprostu wbudować ją w konsole. Myśle że to by zadziałało, tylko trzeba troche zdolności manualnych i 20.GIF. Dzięki takiemu zabiegowi mam ładną nawigacje przystosowaną do PL.

Napisano

Może prościej palmtopa + mapa?

Napisano

>. Dzięki takiemu zabiegowi mam

> ładną nawigacje przystosowaną do PL.

Masz zrobione takie cudo u siebie? Zapodaj jakieś fotosy

Napisano

> Może prościej palmtopa + mapa?

Zdecydowanie w naszych warunkach (PL) to jedyne sensowne wyjście. Mam od kilku lat i bez tego jak bez ręki...

Nawigacje np. Blaupunktowskie montowane w autach może się na zachodzie sprawdzają (duży plus za duży wyświetlacz, choć umiejscownienie go nie jest już tak ergonomiczne), jednak z dokładnością map jest różnie. W szczególności jeśli chodzi o punkty POI (stacje benzynowe, sklepy itp) i ich aktualizacje. W mapach instalowanych na palmtopach (lub urządzeniach pochodnych specjalizowanych tylko do nawigacji samochodowej np. TomTom One) aktualizacja map i POI odbywa się raczej bezboleśnie.

A jeśli głównie poruszam się po PL to raczej nie jest mi potrzebny duży wyświetlacz, na którym mogę sobie wyświetlić wszystko za wyjątkiem potrzebnych mi w czasie jazdy informacji nawigacyjnych. Wolę już 3,5" ekran Pocket PC umiejscowionego w takim miejscu, że obserwuję trasę niemalże bez odrywania wzroku od drogi. Wyjęcie i schowanie PPC to też tylko chwilka a PPC służy mi nie tylko do nawigacji w samochodzie. Również na rowerze, jako podręczny organizator, terminarz itp. No i można sobie pograć, jak się nudzę w korku...

Napisano

> Masz zrobione takie cudo u siebie? Zapodaj jakieś fotosy

Pewnie nie ma, bo wypowiedź jest w trybie "Może lepiej byłoby" i "Myśle że to by zadziałało" a tylko końcówka jest, że "Ma". Chyba jednak nie ma.

Napisano

> Pewnie nie ma, bo wypowiedź jest w trybie "Może lepiej byłoby" i

> "Myśle że to by zadziałało" a tylko końcówka jest, że "Ma".

> Chyba jednak nie ma.

Dokładnie. Ja mam eFke, a do astrolota rodziców nie będe inwestował. Tylko wydaje mi się że taka opcja jak na nasze warunki byłaby idealna cool.gif Oczywiście jeśli chcesz mieć nawigacje która przypomina seryjną. palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.