Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nieszczelny wielozawór?

Featured Replies

Napisano

Ponieważ cewka na wielozaworze przeszkadzała mi w prawidłowym montażu czujnika rezerwy postanowiłem ją trochę obrócić. Odkręciłem lekko śrubę mocującą cewkę, obróciłem, porządnie zakręciłem i zadowolony odpaliłem auto. Ku mojemu zdziwieniu po chwili zgasło. Odpalam kilka razy i nic, gaśnie jakby gazu nie było, a butla pełna. Podejrzenie padło na cewkę, pomyślałem że może źle coś zrobiłem więc zabrałem się za jej odkręcanie z wielozaworu. A tu kolejna niespodzianka - przy odkręcaniu śrubki mocującej cewkę zaczyna syczeć gaz! Szybko to z powrotem zakręciłem, nie tak mocno jak wcześniej i auto zaczęło normalnie jeździć. Ki czort??? Skąd tam gaz się wziął? Czy ta cewka uszczelnia wielozawór? Sądziłem że ta cewka działa na takiej samej zasadzie jak przy reduktorze, można ją wyciągnąc i nic się nie dzieje a tu gaz się ulatnia. Niech mnie ktoś oświeci.

Napisano

tam jest elektrozawór jak zaczniesz odkręcać to go odkręcisz i gaz fiuuuuuuuuuuu bbq.gifczacha.gif

Napisano
  • Autor

> tam jest elektrozawór jak zaczniesz odkręcać to go odkręcisz i gaz

> fiuuuuuuuuuuu

ale ja odkręcałem samą cewkę a nie elektrozawór. Pod cewką jest kolejna śruba z długim trzpieniem na którym jest założona cewka i przykręcona do niego śrubą. Na czubku trzpienia jest jeszcze miejsce na klucz imbusowy, tylko nie wiem po co?

Napisano

> ale ja odkręcałem samą cewkę a nie elektrozawór. Pod cewką jest kolejna śruba z długim trzpieniem na którym jest założona cewka i przykręcona do niego śrubą. Na czubku trzpienia jest jeszcze miejsce na klucz imbusowy, tylko nie wiem po co?

Nie wiem jak u Ciebie, ale ja rozbierałem już z 5 elektrozaworów i zawsze po zdjęciu cewki gaz robił fiuuuuuuuu bbq.gifnono.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak u Ciebie, ale ja rozbierałem już z 5 elektrozaworów i

> zawsze po zdjęciu cewki gaz robił fiuuuuuuuu

a którędy ten gaz ucieka?

Napisano

> a którędy ten gaz ucieka?

Ostatnio jak rozbierałem elektrozawór, to żeby wyjąć cewkę musiałem odkręcić od góry śrubę z oringiem. Pod tą śrubą jest trzpień metalowy ze sprężynką zakończony z drugiej strony elementem gumowym przymykającym wlot gazu.

Jak odkręciłem lekko tą śrubę, to już było słychać syk.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.