Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki olej???

Featured Replies

Napisano

Zbliża mi sie wymiana oleju silnikowego dotychczas byl zalany lotosem mineralnym oczywiscie. Zamierzam zalac go czymś lepszym niz lotos. Zastanawiam sie nad Castrol Millage (do silników powyżej 100 000km), słyszałem na jego temat pozytywne opinie. Stąd moje pytanie czy ktoś na nim jezdzi i jak on sie sprawuje a moze jest coś lepszego? Moze koledzy sie wypowiedza na ten temat?

Napisano

Ogólnie minerała nie zaleca się do silników Opla ale jeśli już takiego lejesz to napewno ten Castrol spełni swoją rolę. Ja polece Ci Valvoline Turbo V 15W-40 albo semi Valvoline MaxLife 10W-40.

Napisano
  • Autor

Niestety jak go kupiłem był juz zalany mineralem więc nic nie zrobię pozostaje mi minerał

Napisano

> Niestety jak go kupiłem był juz zalany mineralem więc nic nie zrobię

> pozostaje mi minerał

Wiele osób na forum w tym również i ja po oleju mineralnym zdecydowało się na semi i poza plusami (pewnie lepsze smarowanie, napewno cichszy silnik) żadnych ubocznych skutków nie zaobserwowało jednak ryzyko choćby niewielkiego rozszczelnienia zawsze istnieje więc zalej dobrym minerałem i drive.gif

A bierze Ci olej?

Napisano
  • Autor

Po przejechaniu 6000-7000km nie wział praktycznie nic ale wyrzygał mi na filtr powietrza i troszke było na gumie idacej do tego filtru oraz na przeplywomierzu ale to znikoma ilość. Ten problem poruszałem tutaj:

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...&PHPSESSID=

Ale niestety ostatnio rozwaliłem noge (w gipsie) frown.gif i nie moge sprawdzić tego do końca czy to faktycznie przedmuchy czy coś innego

Napisano

Powiem Ci tak jeśli nic sie nie dzieje lejąc wcześniej minerał i praca silnika Ci odpowiada to lej dalej ten olej, możesz jedynie zmienic na jakiś lepszy Castrol, Mobil, Elf, Valvoline może Oplowski.

Jak jest dobrze to po co kombinować.

Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.