Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prawidłowy czas wtrysku...1,4

Featured Replies

Napisano

Witam, jaki ma być prawidłowy czas wtrysku w silniku 1,4, byłem ostatnio na Euroscanie i wahał się w przedziale 2,2ms-2,9ms, mechanik powiedział że jest raczej źle, czy da się to jakoś zmienić???

Napisano

przeczytaj sobie post "Elektrody świec zapłonowych czarne jak węgiel..." tam kolega ma silnik 1.6 ale czasy wtrysku powinny byc podobne on ma cos około0.35ms zresztą przeczytaj sam..

Napisano
  • Autor

> przeczytaj sobie post "Elektrody świec zapłonowych czarne jak

> węgiel..." tam kolega ma silnik 1.6 ale czasy wtrysku powinny

> byc podobne on ma cos około0.35ms zresztą przeczytaj sam..

Właśnie zastanawiam się po lekturze tego postu czy da się to zmienić i jeżeli tak to w jaki sposób???

Napisano

> Właśnie zastanawiam się po lekturze tego postu czy da się to zmienić

> i jeżeli tak to w jaki sposób???

Pewnie można ingerując w ustawienia komputera, ale z tego co wiem to czas wtrysku dobierany jest cały czas do warunków panujących w czasie pracy silnika, a informacje zbierane sa z różnych czujników np temp. sądy Lambda itp. może masz uszkodzony jakiś czujnik przez co komputer dobiera niewłasciwe czasy wtrysku. przynajmniej tak mi sie wydaje...

Napisano
  • Autor

Wszystkie czujniki OK, sonda pracuje w pełnym zakresie, temperatura wody i powietrza też jest prawidłowo wyświetlana i reszta czujników też nie pokazuje błędów, czy z examinera da się to zmienić bo z euroscana raczej nie???

Napisano

> Wszystkie czujniki OK, sonda pracuje w pełnym zakresie, temperatura

> wody i powietrza też jest prawidłowo wyświetlana i reszta

> czujników też nie pokazuje błędów, czy z examinera da się to

> zmienić bo z euroscana raczej nie???

Examiner nic Ci nie pomoże co najwyżej odczyta zapis. Moim zdaniem może to być spowodowane wadliwą pracą komputera "centralki wtrysku". Jestem autorem topiku "Elektrody świec zapłonowych czarne jak węgiel" Ciekawy jestem jakie masz problemy ze swoim autem? U mnie zadusza się ewidentnie benzyną stąd czarne świece. Uważam że czas wtrysku w twoim samochodzie jest o niebo lepszy niż u mnie... poza tym jak krócej mu wlewa tym mniej pali. u mnie porażka...

Napisano
  • Autor

Ja zaś słyszałem że czas powinien być coś koło 1ms, ale nie jest to potwierdzone, a o problemach mojego auta to chyba pół forum jest zaśmiecone, szarpie go na zimnym i gaśnie, na ciepłym pyrka z rury tak jakby czasem nie palił na jeden gar, wszystko wymienione co się dało i bez zmian.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.