Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Albea 1,2 16v...pytanko

Featured Replies

Napisano

Czy w Waszych fiatach tez tak jest, ze w chwili kiedy dodajecie "gazu" to przez krotka chwile nie ma nic po czym silnik gwaltownie "wchodzi" w obroty? tzn jest takie szarpniecie silnikiem bez lagodnego pwejscia w obroty. W servisie w Wa-wie przy ul 1-go sierpnia twierdzą iz to jest zwiazane z tym, ze pedal gazy sterowany jest elektrycznie a nie za pomoca linki....dziwne...wlasnie dlatego zwracam sie do uzytkownikow tych samochodow by dac wiare temu co twierdza...hmmm "fachowcy". z gory ziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich uzytkowników samochodow m-ki Fiat

Albea 1,2 16v

Po za tym autko sprawuje sie jak na razie nienagannie czego wszystkim zycze..... 20.GIF

Napisano

U mnie jest tak samo. Z początku nie mogłem się do tego przyzwyczaić, ale to chyba ma związek z tym iż pedał gazu jest niesamowicie "miękki", i aby na jego stopień wciśnięcia nie miały wpływu przypadkowe wibracje spowodowane np. podskokiem samochodu na wybojach, to właśnie celowo ma on takie opóźnienie w działaniu, dzięki temu zostają eliminowane krótkotrwałe lekkie wciśnięcia pedału.

A wracając do miękkości pedału, to jak dla mnie jest to trochę uciążliwe przy dłuższej jeździe w trasie, gdyż zaczyna męczyć mi się noga, gdyż mam wrażenie że muszę ją cały czas trzymać w powietrzu nie czując oporu sprężyny pedału. Jak dla mnie to wolałbym mieć twardszy gaz.

A tak w ogóle to jest jak na razie samochodzik bezawaryjny i przyjemny w eksploatacji.

pzdr

Napisano

> Czy w Waszych fiatach tez tak jest, ze w chwili kiedy dodajecie

> "gazu" to przez krotka chwile nie ma nic po czym silnik

> gwaltownie "wchodzi" w obroty? tzn jest takie szarpniecie

Potwierdzam, ze w mojej Albei jest ten sam objaw, wiec prawdopodobnie to norma w tym modelu.

Jesli chodzi o eksploatacje, to nie jestem zadowolony. Wiele razy odwiedzalem serwis i duzo pieniedzy wydalem na naprawy. W przypadku mojego auta szczegolnie duzo usterek objawilo sie w 3 i 4 roku eksploatacji, czyli niestety po gwarancji. frown.gif

Pozdrawiam,

Napisano
  • Autor

Witam........

Bardzo dziekuje za szybką odpowiedz, teraz pozostalo mi tylko dac wiare zapewnieniom carservisu. Faktycznie pedal gazu jest batzo miekki i czasami faktycznie przy dluzszym podrozowaniu boli troszke noga, ale gdy ja opuscic to zaraz masz za soba videorejestrator i juz Cie trzepią.hmmmm samo zycie.

Co do awaryjnosci..no coz autko ma dopiero rok wiec trudno sie wypowiadac.na razie jest ok a czas pokaze ja bedzie dalej. To tak jak wszedzie mozna trafic bubla. Mam kilku znajomych ktorzy eksploatuja te samochody dluzej ode mnie i jak na razie chwala je sobie ale to tak jak mowię na nic nie ma reguly.

Jeszcze raz bardzo dziekuje i jesli ktos ma jakies pytania zwiazane z tym pojazdem w miare mozliwosci chętnie odpowiem..........pozdrawiam.... 20.GIF20.GIF

Napisano
  • Autor

Witam

MAM JESZCZE JEDNO PYTANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy w Waszych autkach jest tez tak ze przy ruszniu czyli puszczeniu sprzegla slychac jest takie"pukniecie badz klapniecie" z lewej strony z przodu patrzac z kierunku kierowcy? Ten sam objaw wystepuje przy cofaniu. Nie pamietam czy tak bylo od poczatku dlatego pytam. Ten objaw wystepuje w momencie "wejscia" sprzegla w pracę. Nie wiem czy dobrze to okreslilem ale nie jestem mechanikiem a chcialem to mozliwie najlepiej zobrazowac...dzieki za odpowiedz i pozdrawiam

Napisano

> Czy w Waszych autkach jest tez tak ze przy ruszniu czyli puszczeniu

> sprzegla slychac jest takie"pukniecie badz klapniecie" z lewej

> strony z przodu patrzac z kierunku kierowcy? Ten sam objaw

Zdecydowanei nie. Pewnie albo pada sprzęgło albo guma mocowania silnika.

Napisano

Miałem podobne objawy na orginalny sprzęgle jak padło przy 33tys poszedł simering i się zaoliwiło przy przyspieszaniu obroty na max a autko stoi po wymianie na nowe z dociskiem spokój nic takiego nie występuje.

Napisano
  • Autor

Witam...

Bardzo dziekuje za odpowiedz, wiec teraz juz mnie nie zbeda byle wymowka tym bardziej ze autko jest na gwarancji..........pozdrawiam 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.