Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zegary zwariowały!!!

Featured Replies

Napisano

Witam!

Dzisiaj rano przejechałem pare kilometrów i po zgaszeniu auta zauważyłem, że dalej pokazuje temperaturę, poziom paliwa a wyświetlacz licznika pokazuje przebieg, z tym że bez podświetlenia. Podjechałem jeszcze na stacje i wlałem pare litrów (jakieś 15) benzyny a wskażnik paliwa nie zareagował. Jak się później okazało jednak zareagował... wskazówka zaczęłą baaaardzo powoli iść w górę. Do tej pory zdążyłem sprawdzić wszystkie bezpieczniki i wyjmowałem kolejno przekaźniki, by sprawdzić czy któryś z nich się nie podwiesił. Problem dalej poostał frown.gif Maryś stoi teraz w garażu z odłączonym aku (bo go żarło) a ja nie wiem co to może być. Elektryk ma się zająć nią dopiero w poniedziałek...

Napisano

mialem podobne jaja jak byla sniedz na klemie znaczy pod nia, nic nie wskazywalo problemu jak nie patrzalo na klemie (ciasno siedziala i sie nie ruszala) a jak zdialem i wyczyscilem to wszystko wrocilo do normy (dodalem jeszcze WD40 wink.gif )

Napisano
  • Autor

> mialem podobne jaja jak byla sniedz na klemie znaczy pod nia, nic nie

nic z tego - klemy czyściutkie

Napisano

> nic z tego - klemy czyściutkie

a wyjmij wtyk z glowna wiazka do komputera i zobacz czy nie ma syfu na pinach (na prawo od korpusu silnika jak otworzysz maske)

Napisano

Podobny problem już przerabiałem, wskaźnik paliwa pokazywał zero lub maks, przyczyna zwarcie jednego kabelka w wiązce pod tylnym fotelem od strony kierowcy.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No i wyjaśniło się!!! Z zaprzyjaźnionym elektrykiem dobraliśmy sie do tablicy zegarów - poprostu ją wydarliśmy. Okazało się, że w okolicach lampek podświetlających zegary na ścieżkach pojawiła się śniedź, która tym lepiej przewodziła im bardziej było wilgotne powietrze - jak to śniedź wink.gif Śniedź zachodziła na kilka ścieżek co powodowało nieiwlkie zwarcie i wariowanie wskaźników. Wystarczyło całą płytę dokładnie wyczyścić suchym pędzelkiem i po problemie.

Każdemu, kogo spotka podobny problem, radzę zacząć właśniod tego, a dopiero potem wydzierać po kolei wszystkie kable... wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.