Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błędne wskazania licznika

Featured Replies

Napisano

Witam.

Co zrobić i co poprawić aby wskazania licznika były prawidłowe?

Napisano

> Witam.

> Co zrobić i co poprawić aby wskazania licznika były prawidłowe?

jakiego licznika? predkościomierz czy brzebytej trasy?? jeżeli przebytej trasy to niewiem moze coś z przełożeniem W nie tak?, a predkościomierza to jechać z kimś (drógie auto) i sprawdzić, potem kombinowac z przemieszczeniem wskazówki... o ile o to chodzi??

Napisano

A o ile oszukuje???u mnie jakieś 10 km/h zawyża ale podobno tak jest w Asterkach Poszukaj w archiwum bo ten temat był niedawno

Napisano

> A o ile oszukuje???u mnie jakieś 10 km/h zawyża ale podobno tak jest

> w Asterkach Poszukaj w archiwum bo ten temat był niedawno

to zlaezy ja jechałem obok z lanosem, to wskazania były niemal że identyczne! faktycznie mozę rózniły się max 3km/h w prędkosciach 30/60, potem się pokrywały do 100 nie mal że identycznie. A ztego co wiem to wiekszości auto jest przkłamanie o 5km za dużo do predkosci 100km/h a potem z każdą 10km na licnziku 1 km kłamie, czyli przy 180, przekłamanie może byc nawet +/- 13km/h może mniej.

Napisano

U mnie zaniża o 9km/h grinser006.gif Wczoraj testowałem. Na tablicy co wyświetla prędkość pojazdów w Rembertowie było 51 a na blacie u mnie 60km/h. Ciekawe ile było w rzeczywistości jak kiedyś rozbujałem Astre do 150km/h hmm.gif

Napisano

he he ja moją rozbujałem do 160km/h ale odjąć cosik by było ale fakt faktem ładnie się jechało(a może nawet leciało)

Napisano

> U mnie zaniża o 9km/h Wczoraj testowałem. Na tablicy co wyświetla

> prędkość pojazdów w Rembertowie było 51 a na blacie u mnie

> 60km/h. Ciekawe ile było w rzeczywistości jak kiedyś rozbujałem

> Astre do 150km/h

nie wiez tym radarom, najlepiej przetestuj z kumplem jedźcie obok i popatrzcie jak wam pokazuje przy prędkościach 40, 60, 80. A najlepiej zaufać fizyce 270751858-jezyk.gif jedź z prędkością np 60km/h, niech dwie osby zmierzą w jakim czasie przejechałeś równe 100m- stoper do reki, obliczyć i sprawdzić/ porównać z jaką prędkością się jechało. Ja tak zrobiłem i praktycznie do 80km/h było tak jak w wyliczeniach błąd max 5km/h ale wiadomo stoper mozę nie było idealnych 100m (choć się starałem takowe zrobić), później ze wzrostem prędkości już kłamie nawet sporo.. a czy inne auta tak nie mają?

Napisano

> U mnie zaniża o 9km/h Wczoraj testowałem. Na tablicy co wyświetla

> prędkość pojazdów w Rembertowie było 51 a na blacie u mnie

> 60km/h. Ciekawe ile było w rzeczywistości jak kiedyś rozbujałem

> Astre do 150km/h

Raczej jednak zawyża. hmm.gif

Gdyby zaniżał to na tablicy byłoby 60km/h, a u Ciebie na blacie 51km/h. cool.gif

Napisano

witam

najpierw porównaj wskazania licnika z nawigacja samochodowa<automapa lub cos pokrewnego> wtedy bedziesz wiedzial dokladnie ile twoj licznik oszukuje

pozdrawiam adam

Napisano

> Witam.

> Co zrobić i co poprawić aby wskazania licznika były prawidłowe?

=====================

Najlepiej skorygować wskazowkę z TIDem,MIDem itp.Jedziesz z 50 km/h ,sprawdzasz ile masz na TID lub MID lub DID .

Napisano

W mojej sprawdzałem i porównywałem z TIDem i prędkościomierz zawyża o 10% yikes.gif

Napisano

> W mojej sprawdzałem i porównywałem z TIDem i prędkościomierz zawyża o

> 10%

jak zawyrza w astrach to zawyrza chyba wszędzie? niedano jechałem obok z lanosem dziś z audi 80, to samo!

Napisano

> W mojej sprawdzałem i porównywałem z TIDem i prędkościomierz zawyża o

> 10%

==========================

To standard.jedyne rozwiązanie ,to skorygować to podczas wymiany tarcz w zegarach .Mi zresztą to nie przeszkadza i nie chce mi się bawić zegarami .Może w zimie ? wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.