Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nicolaus-jak to ustawić(czasy L i H)

Featured Replies

Napisano

Za waszą namową zrobiłem sobie kabel, wgrałem soft z małymi problemami ale zaskoczył i działa. Typowe objawy jakie się pojawiały to kangury po zostawieniu samochodu na parę godzin i odpaleniu na PB. Każdy tu pisze że prawdłowo trzeba wyregulować emulację sondy lambda ,tylko jak to zrobic w którą podkręcać czasy L i H. Mógłby mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak się za to zabrać. I co oznaczają te dwie dolne pozycje zaznaczone na czarno-w nie też trzeba coś wpisać?

277455788-2.JPG

post-30623-14352473736958_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

30.GIF30.GIF30.GIF30.GIF30.GIF30.GIF30.GIF

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

może chociaż jakiś link do poczytania

Napisano

> POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

> HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

> może chociaż jakiś link do poczytania

Byłem u gaziarza, ustawił mi oba na 0.275. Ponoć większość Asterek dobrze na tych ustawieniach pracuje (tak mówił, chociaż na 100% sobie tego do serca nie wziąłem). Aktualnie prowadzę próby, wcześniej jeździłem na coś kole 0,4-0,6. Na 0,275 coś niebardzo pracował na zimnym na benzynce, więc przestawiłem oba na 0,375. Jest jakby lepiej, ale może pójdę jeszcze w górę np na 0,475.

Kiedyś pisano tutaj, że jeden z czasów powienien być trochę wyższy - nie pamiętam dokładnie który - poszukaj w archiwum, była o tym niejedna dyskusja.

Acha - ja używam Bingo M, ale myślę że to nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Sugeruję zrób może tak jak ja - zacznij od 0,275 oba a później w miarę problemów z pracą na benzynce na zimnym silniku (szarpanie, kangurki itp.) zmieniaj stopniowo ustawienia. Generalnie czasy te powinieneś dobrać sobie w wyniku właśnie takich kombinacji i testowania, na których jest dobrze, a na których źle. Myślę, że na początek możesz sobie przyjąć, że oba są równe - ewentualnie jak doczytasz z archiwum zwiększ jeden z nich względem drugiego.

Pozdrawiam,

sebak

Napisano
  • Autor

Dzięki ci za to bow.gif . Szkoda że laptopa nie mam bo za każdym razem cały komp. wywlekać na działkę to pad.gif To może łatwiejsze pytanie przy przejściu na gaz szarpnie czasami dość zdrowo,który parametr za to odpowiada który zmienić.

Napisano

> Dzięki ci za to . Szkoda że laptopa nie mam bo za każdym razem cały

> komp. wywlekać na działkę to To może łatwiejsze pytanie

> przy przejściu na gaz szarpnie czasami dość zdrowo,który

> parametr za to odpowiada który zmienić.

IMHO to, że szarpie to normalka. Ale możesz poeksperymentować z czasem nakładania faz zasilania gazu i benzyny. Do tego jeszcze mógłbyś zmienić, żeby na lpg przełączał przy opadających a nie wzrastających obrotach - wtedy będzie przełączał w czasie, gdy puszczasz nogę z gazu. Mam Bingo, ale myślę, że w Nicolausie też to jest - poszukaj odpowiedniej opcji w 'Tryb przełączania benzyna-gaz'. Masz 'Przyspiszanie' i to jest ta sytuacja, kiedy przełącza na LPG przy wzrastających obrotach. Możesz to zmienić (jak się da) na inny tryb związany z opadającymi obrotami.

Pozdrawiam,

sebak

Napisano
  • Autor

Tylko miałem właśnie opadające na 1800 i jak ruszałem energicznie wkręcałem na wyższe obroty dlawił się- czułem od razu że jak puszczę gaz to przełączy się na LPG. Pokombinuję z tym czasem nakładania faz.

Napisano

> Tylko miałem właśnie opadające na 1800 i jak ruszałem energicznie

> wkręcałem na wyższe obroty dlawił się- czułem od razu że jak

> puszczę gaz to przełączy się na LPG. Pokombinuję z tym czasem

> nakładania faz.

Oj to nie wiem, może to taka przypadłość Nicolausa smile.gif Ale generalnie najpierw faktycznie powinieneś dobrać odpowiednio czas nakładania, żeby możliwie jak najpłynniej zmieniał przy przyspieszaniu, a potem dopiero możesz ustawić zmianę przy opadających (ale to w/g uznania).

Pozdrawiam,

sebak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.