Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio do Sieny HL

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie dotyczące radia do Sieny HL.

Aktualnie nie mam żadnego radia i z tego co widzę to w ogóle nie było nigdy zamontowane. Czytałem w jakimś wątku że mieisce na radio w Sienie ma jakiś dziwny kształt czy rozmiar. O co chodzi? Czy to znaczy, że tylko niektóre radia pasują? A jeśli tak to jakie polecacie? Nie chodzi mi o jakieś nie wiadomo jakie modele, ale jakieś w miarę dobre i nie zbyt drogie radio ze zdejmowanym panelem i odtwarzaniem mp3. Proszę o podpowiedź.

Widziałem w drzwiach kratki przypominające głośniki, tzn. to jest miejsce na głośniki czy faktycznie są tam jakieś głośniki? Czy też przy pierwszym montażu radia całe okablowanie i głośniki (również tylne) trzeba zakupić? icon_rolleyes.gif

Napisano

Generalnie kieszen w Sienie jest dosyc krotka, co skutecznie eliminuje stosowanie radioodtwarzaczy z duzym radiatorem zamontowanym na tylnej scianie. "Normalne" radio z niewielka koncowka wzmacniacza bez problemow wchodzi.

Co do samego radia, to mi szkoda bylo kasy i kupilem Mediona na Allegro za 180 zl z odtwarzaczem mp3 i do dzis dnia chodzi bez zarzutu. Oczywiscie nie jest to jakosc Pioneera, czy innych marek, ale w samochodzie typu fiat i tak nie robi to wielkiej roznicy smile.gif W koncu symfonia trzeszczacych plastykow i silnika wystepuje w nadmiarze smile.gif

Glosnikow oczywiscie nie ma zamontowanych fabrycznie. Natomiast sa dociagniete kable zarowno na przednie glowne, tylnie, jak i tweetery.

Co do rozmiarow, to Kenwood i Tonsil produkuja specjalne zestawy dla Sien, a i innych producentow mozna bez problemow dobrac. Poczytaj tylko wczesniej o glebokosci montazu przednich glosnikow.

Napisano

W Sienie HL powinno być oklablowanie.

Co do radia to kieszeń jest standartowa

(czasami za krótka, wtedy trzeba wyłamać plastik wewnątrz wnęki na radio- na sciance działowej silnika z kabiną)

Gniazdo zasilania złaczka ISO (w wersji HL standartowo)

W Sienie były też montowane oryginalne radia takie jak tutaj: Philco

Napisano

w wersli EL zamontowane fabrycznie mialem Kostke ISO , Kable na przod pod glosniki i tweetery oraz kabelki na tyl. oink.gif

Napisano

ja mam blaupunkta cd34 san remo i pasuje idealnie 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.