Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

elektryka, czyzby zwarcie?

Featured Replies

Napisano

witam

ostatnio mialem problem z aku, kontrolki przy przekreceniu kluczyka swiecily, ale rozrusznikiem ani ciut nie ruszylo, tylko przygaslo, odpalilem przez kable dzieki zyczliwosci pana stojacego obok na parkingu, pozniej pod domem znow to samo, ladowal mi sie cala noc i nipyk, aku byl zdechniety, jakos mnie naszlo zeby cos sprawdzic, mianowicie podpialem miernik pod odpiete klemy (bez aku) i miernik pikal na zwarcie, i chcialem spytac czy to jest normalne? wyciagnalem narazie bezpiecznik z ikona papieroska, bo odpieciu go miernik nie ukazuje zwarcia tylko jaka tam wartosc ( slyszalem ze to od alternatora szczotki czy cos) ale wazniejsze dla mnie jest to czy zwarcie jest rzecza normalna, bo nie chce stracic nowego akumulatora

jesli by ktos mogl sprawdzc w soim unie czy tez tak macie???

UNO 1.1 92r

Napisano

mozesz zrobic tak: ustaw miernik na pomiar najwiekszego pradu (zazwyczaj 10A) i wepnij sie szeregowo (tzn. odlacz kleme, jeden przewod miernika do odpietej klemy, drugi do bieguna aku od ktorego odpiales kleme) przez pare sekund prad moze wynosic pare Amperow - laduja sie rozne pojemnosci czy komp cos tam sobie robi (moze troche zaiskrzyc przy podpinaniu ale sie nie boj) a pozniej powinno znaczaco zmalec ~ 50 - 100mA, u mnie np przy dodatkowo zaloznym centralnym i instalce lpg jest cos okolo 100mA. Jezeli bedzie wiecej to faktycznie jest za duzy uplyw, wtedy wyciagaj kolejno bezpieczniki - moze zlokalizujesz obwod ze 'zwarciem'

GP

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.