Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Witam i pytam - felgi 15 do Saxo...

Featured Replies

Napisano

Witam! Mój debiut na tym forum smile.gif Wysłałem już takie same zapytanie na "francowate" ale bez odzewu na razie. Rozterka ma taka: mam Cytrynę Saxo VTS ale 1.4, przymierzam się do zakupu 15" do niej no i bucików ofkors - i tu problem. U mnie fabrycznie jest 165/65R14, a ja chciałbym założyć oponke nie większą niż 185, a więc najlepiej 175/55R15 lub 185/55R15, tyle ze: tych pierwszych prawie w ogóle nie ma na rynku, a te drugie wychodzi że są o 2,4% szersze na średnicy (od ogyginału dokładnie 14,4 mm szersze), i obawiam się po prosttu czy nie będą ocierac, zawadzć o nadkola. Dodam jeszcze, że felga ma być 6,5"X15".Jeśli ktoś może posłuży radą i doświadczeniem, z góry dziękuję!

Napisano

na 100% nie beda obcierac. IMO za mala roznica w wymiarach skromny.gif w fabce mialem 165/70/14 a teraz nawet weszlo 205/55/16 zlosnik.gif i nic nie obciera skromny.gif

Napisano
  • Autor

> na 100% nie beda obcierac. IMO za mala roznica w wymiarach w fabce

> mialem 165/70/14 a teraz nawet weszlo 205/55/16 i nic nie

> obciera

Merci wielki za szybkie ostudzenie mych nerwów

cool.gif

BTW widziałem zdjątka tej Skodzi przed chwilą i przyznam że bardzo gustownie sie prezentuje, a kółka z tyłu to rzeczywiście nie wąskie walce smile.gif Pozdrawiam

Napisano

jesli chodzi o szerokosc to z przodu tez 205 skromny.gif tylko moze koledze codzilo o szerokosc jako o profil- wiec jest wyzszy ale nie haczy zlosnik.gif

co do saxo to srednice z felga 15 mozna spokojnie samym profilem opony zblizyc do 14. Dodam ze ja w swoich przednich 16 mam prawie identyczna srednice jak na wczesniejszych 14 skromny.gif

Napisano
  • Autor

> jesli chodzi o szerokosc to z przodu tez 205 tylko moze koledze

> codzilo o szerokosc jako o profil- wiec jest wyzszy ale nie

> haczy

Dokładnie, o to mi chodziło, zapędziłem się w doborze słów smile.gif

> co do saxo to srednice z felga 15 mozna spokojnie samym profilem

> opony zblizyc do 14. Dodam ze ja w swoich przednich 16 mam

> prawie identyczna srednice jak na wczesniejszych 14

No i to mnie właśnie martwi, czy z przodu takie kółko o prawie 1,5 centymetra większe na średnicy nie będzie zawadzać, w szczególności - o czym zapomniałem wcześniej wspomnieć - mam sprezyny Eibacha z przodu które opusciły mi autko o jakies 20 mm ( z tylu obniżenie o jeden ząbek na belce dało aż -40 mm, ale o tył się tak nie martwie - bo nie skręca wink.gif )

Napisano

IMO nic nie bedzie haczylo!w koncu to tylko 1,5cm! licz sie z tym ze jezeli obnizyles auto to automatycznie je utwardziles. moglbys sie obawiac jakbys 17 wsaadzal ale to 15 minimalne roznice biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

ok boossu, dzięki za wparcie, będę walczył. A całe zamieszanie przez to że nie chcę po prostu większych od 185 zakładać, w końcu 1.4 75KM to nie potwór i szkoda by mi było go zmulać (poza tym szersze oponki przy tak małym i lekkim autku wydaje mi sie ze moga byc niebezpieczne na koleinach, ktorych w naszym pięknym kraju nie mało tongue.gif ) - bo rzeczywiście mógłbym założyć 195/50R15, i tak jak mówiłeś, zbliżyłbym bardzo średnicę do oryginalnej, tzn. tylko 6mm więcej by było. Ale uparłem sie jakoś że nic ponad 185 i jak się okazało wybór nie jest oszłamiający - 185/50R15 nie robi się w ogóle (sic!!!), a byłyby akurat, 175/55R15 pasiłoby mi w sam raz, ale też różowo z nimi nie jest, pięć na krzyż na rynku, no więc pozostała ta o której tyle hałasu wink.gif - 185/55R15. Ale będę walczył, thx i powodzenia w "zbrojeniu" Skodzi palacz.gif

Napisano

dzieki dzieki 20.GIF a btw ja mam nie cale 70km i mam duze kola zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.