Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uboga mieszanka

Featured Replies

Napisano

po wymianie wałka rozrzadu autko chodzi zdecydowanie lepiej.

ale walek to nie byl jedyny problem auta. padla instalacja gazowa, a konkretnie sterownik (nazwa była Autronic czy cos takiego Lambda). przez to nie moglam przelaczyc auta z gazu na benzyne i pech chcial, ze skonczyl mi sie gaz. Stanelam sobie w szczerym polu.Dopiero interwencja meza (wyjal jakies dwa bezpieczniki) spowodowala, ze auto pojechało dalej. Gazownik z Wroclawskiej we Walbrzychu powiedzial mi, ze w rowniez w silniczku krokowym brakuje jakiegos tłoczka i mam nieodpowiedni mikser. (Ha, generalnie, to z instalacji BRC mam jak sie okazuje tylko parownik, reszta to jakas sztuka dla sztuki). O ile dobrze pamietam za mały ma jakiś otwor. Jesli cos przekrecilam sorrki. Do czego sluza te wszystkie wymienione rzeczy?

I jeszcze jedno.

Podgladajac laptop u gazownika w Dzierzoniowie gdy naprawiali ten sterownik widzialam caly czas napis uboga mieszanka. O czym to swiadczy, jakie sa tego konsekwencje i jak to mozna skorygowac? Poza tym w kwestii gasniecia auta rura jest wyciagnieta i odwrocona, a jednak np przy wlaczonym nadmuchu auto nadal gasnie. Rowniez gdy stoje dluzej np na swiatlach chodzi poczatkowo regularnie a potem obrotomierz powoli opada i gasnie. Moze to jednak te kable. Juz sama nie wiem.

Czekam na wasze wskazowki. Dzieki temu podczas wizyt u "specjalistow" wiem przynajmniej o co chodzi i nie traktuja mnie jak blondynki

Napisano

> Podgladajac laptop u gazownika w Dzierzoniowie gdy naprawiali ten

> sterownik widzialam caly czas napis uboga mieszanka. O czym to

> swiadczy, jakie sa tego konsekwencje

uboga mieszanka to bardzo niebezpieczna sytuacja

wzrasta temp spalania, a co za tym idzie mogą ulec wypaleniu zawory frown.gif

Napisano

> uboga mieszanka to bardzo niebezpieczna sytuacja

> wzrasta temp spalania, a co za tym idzie mogą ulec wypaleniu zawory

Albo tłoki. Cholera wie, co gorsze. Lepiej się tym zająć.

Napisano

1.4 bez problemu powinno się zestroić na gazie tak aby skład mieszanki był na bieżąco korygowany. Jeśli cały czas jest mieszanka uboga i nie da się wyregulować instalki to faktycznie może być kilka rzeczy. O ile gaz był zamontowany już dawno i wcześniej nie było z nim problemów to mieszalnik można sobie darować. Raczej może być to nie pracujący silniczek krokowy od gazu, lub też uszkodzenie sondy lambda.

Jeszcze jedno - te gaśnięcie w tej chwili może być spowodowane właśnie tą uboga mieszanką... po prostu zbyt mało gazu jest dostarczane do silnika w stosunku do powietrza.

Napisano
  • Autor

> 1.4 bez problemu powinno się zestroić na gazie tak aby skład

> mieszanki był na bieżąco korygowany. Jeśli cały czas jest

> mieszanka uboga i nie da się wyregulować instalki to faktycznie

> może być kilka rzeczy. O ile gaz był zamontowany już dawno i

> wcześniej nie było z nim problemów to mieszalnik można sobie

> darować. Raczej może być to nie pracujący silniczek krokowy od

> gazu, lub też uszkodzenie sondy lambda.

> Jeszcze jedno - te gaśnięcie w tej chwili może być spowodowane

> właśnie tą uboga mieszanką... po prostu zbyt mało gazu jest

> dostarczane do silnika w stosunku do powietrza.

I silniczek i jak sądzę Lambdę (na sterownik jest napisane Lambda) kupiłam nowe kilka tygodni temu. Tylko ze inny gazownik powiedzial mi, ze w silniczku braku jakiegos tłoka. Czy to tez moze byc przyczyna jakichs problemow?

Najgorsze jest to, ze gazownik u ktorego kupowalam silniczek i po 3 tydoniach reklamowalam sterownik, bo nie przelaczal sie tryb benzyny, slowem sie nie zająknąl jesli chodzi o ubogosc mieszanki. sama to podejrzalam na ekranie. dzisiaj jade tam znowu, bo teraz z kolei w ogole nie chodzi gaz. po przelaczniu od razu gasnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.