Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pająk pod kierownicą a wycieraczka przód

Featured Replies

Napisano

Witam jak w temacie co trzeba zrobic żeby współpracowało razem , bo wycieraczka przód jest wdubiegowa a przłącznik pod kierownica jest na trzy .Jak włączam wycieraczkę to coś jest nie tak.Może ktos to przerabiał lub wie jak to zrobić.

Napisano
  • Autor

> Witam jak w temacie co trzeba zrobic żeby współpracowało razem , bo

> wycieraczka przód jest wdubiegowa a przłącznik pod kierownica

> jest na trzy .Jak włączam wycieraczkę to coś jest nie tak.Może

> ktos to przerabiał lub wie jak to zrobić.

Widzę że nikt nie wie ja to zrobić?

Napisano

Witaj. Napisz co dokładnie jest nie tak.

Napisano

witaj

on dziwne pytanie zadajesz ale oki zerknę w schematy to ci coś napisze ale po co ci zakładać dwubiegowy silnik nie lepiej się rozglądnąć za trzybiegówką.

Nigdy nie miałem takiego problemu osobiście. Jak spaliłem silnik od wycieraczek to kupiłem też trzybiegówkę.

Napisano
  • Autor

> Witaj. Napisz co dokładnie jest nie tak.

A więc sprawy maja csie tak obecnie ten pająk który jest jest przełączany w dóch pozycjach do wycieraczki przedniej a mam drugi co ma przłączania na trzy razy i jak przełaczę na drugi lub trzeci bieg tej wycieraczki to coś z przodu jakby koło silnika wycieraczki cos skrzeczy i nastepnie przez jaikś czas wycieraczka niedziała.Chodzi o to czy przy silniku wycieraczki nietrzeba czegoś zmienić tzn. jakiegoś przekaznika lub rezystaora.Ja nie mam rzadnego schematu .

Napisano
  • Autor

> witaj

> on dziwne pytanie zadajesz ale oki zerknę w schematy to ci coś

> napisze ale po co ci zakładać dwubiegowy silnik nie lepiej się

> rozglądnąć za trzybiegówką.

> Nigdy nie miałem takiego problemu osobiście. Jak spaliłem silnik od

> wycieraczek to kupiłem też trzybiegówkę.

tak ale obecnie ja mam silnik dwubiegowy a koszt nowego to duże pieniądze, a tego pająka to i tak musze wymienić bo się styki spaliły.

Napisano

> tak ale obecnie ja mam silnik dwubiegowy a koszt nowego to duże

> pieniądze, a tego pająka to i tak musze wymienić bo się styki

> spaliły.

ale kup taki do trzybiegówki bo może ci się uda kiedyś uda kupić silnik do trzybiekóki

PS

nie pisz pająk bo ludzi może mylić napisz lepiej przełącznik zespolony bo tak to sie nazywa grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ale kup taki do trzybiegówki bo może ci się uda kiedyś uda kupić

> silnik do trzybiekóki

> PS

> nie pisz pająk bo ludzi może mylić napisz lepiej przełącznik

> zespolony bo tak to sie nazywa

Oki zgadzam sie co do nazewnictwa, a co do silnika to jest troche drogi ale słyszałem że cos tam można wymienic i będzie ten przełącznik współpracował z tym silnikiem

Napisano
  • Autor

> witaj

> on dziwne pytanie zadajesz ale oki zerknę w schematy to ci coś

Witam problem nie rozwiązany może w tych schematach coś jest dla mnie przydatnego.tzn.jęsli chodzi i silnik wycierałki to tam chyba jest jakis przekażnik lub rezystor który reguluje te przełączania wycieraczki.Bo przy przełączniku zespolonym nic takiego nie widzę.

Napisano

Czasuwka jest przy silniku, przynajmniej w silniku dwubiegowym.

Napisano
  • Autor

> Czasuwka jest przy silniku, przynajmniej w silniku dwubiegowym. No tak a jest jakia możliwość podmiany , bo przełącznik zespolony ten nowy co chce załozyc ma na trzy perzełaczania i jak włącze to cos strasznie terkocze z przodu a jak przłącze na ten trzeci zakres to wycierałka mało nie odfrunie z szyby tak zamiata ale pózniej nie chodzi jakby cos sie przgrzewało i za jakis czas zaczyna ponownie chodzić

Napisano

No niechybnie przełącznik nie pasuje do silnika, albo silnik do przełącznika zlosnik.gif. Pewnie można to dopasować, ale trzeba by porównać podawane napięcia z przełącznika ze sterownikiem zamontowanym przy silniku.

Swego czasu grzebałem przy silniku przy okazji montażu płynnej zmiany częstotliwości pracy wycieraczki i mogę podpowiedzieć że u mnie podłączenie wyglądało tak:

patrząc na silnik tak że po prawej stronie miałem przekładnię z osią wycieraczki widziałem gniazdo z czterema konektorami. Pierwszy od lewej to minus

Drugi niepdłączony

Trzeci plus

Czwarty plus

Jażeli na trzecim i czwartym nie było napięcia to oczywiście wycieraczka nie pracowała. Po podaniu napięcia na oba konektory plusa wycieraczka pracowała cyklicznie. Przejście do pracy ciągłej polegało na odcięciu plusa z czwartego konektora.

Napisano
  • Autor

No cos z tego kumam zobaczymy co mi wyjdzie w poniedziałek zajrze do tej wycieraczki

dzieki za info , jakby cos to odpisze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.