Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak zamontować elektryczne szyby

Featured Replies

Napisano

Witam, kupiłem komplet podnośników do szyb elektrycznych wraz z instalacją i nie mam pojęcia jak to wpiąć. Ponadto zauważyłem, że w samchodzie jest mniej przewodów w kostce drzwiowej niz w instalacji od szyb.Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.Jeżeli ktoś ma jakiś schemat to prosiłbym o przesłanie na maila.

Napisano

> Witam, kupiłem komplet podnośników do szyb elektrycznych wraz z

> instalacją i nie mam pojęcia jak to wpiąć. Ponadto zauważyłem,

> że w samchodzie jest mniej przewodów w kostce drzwiowej niz w

> instalacji od szyb.Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.Jeżeli ktoś

> ma jakiś schemat to prosiłbym o przesłanie na maila.

Oczywiście chodzi o orginalne siłowniki??

Przede wszystkim przed montażem trzeba się upewnić czy mamy sprzęt do dobrej wersji...

jeśli już wiemy że mamy napewno to co trzeba to zdejmujemy boczki z drzwi (jest instrukcja w necie) po zdjęciu boczków rozwiercamy nity trzymające ręczne mechanizmy. odkręcamy małą prowadnicę wyciągamy stary mechanizm wkładamy nowy przykręcamy (ale w inne dziury wchodzi niż ręczne) spinamy sprzęt na krótko i ustawiamy dobrze szybe żeby się lekko przesuwała...

Rzeźbimy boczek żeby wstawić przyciski w drzwiach kierowcy

Jak nie ma wiązki to ją też rzeźbimy (schemat jest gdzieś w necie) przepychamy się z kablami do środka wstawiamy bezpiecznik 30A spinamy wszystko jak trzeba podpinamy pod plusy i pod mase i cieszymy się szybkami na przycisk...

Czas pracy kilka godzin na spokojnie + pare browarów + kilkanaście metrów kabla.

Pozdro

Napisano
  • Autor

Siłowniki mam oryginalne, z astry ze szrotu, wiązki też posiadam, ale nie wiem gdzie ma być plus, gdzie masa.I gdzie dokładnie można znależć ten schemat podłączenia mechanizmu, bo narazie boczek zdjąłem, mechanizm wkręciłem, słowem została elektryka.

Napisano

montaz to tak jak i te zwykle podnosniki klopotow nie powinno byc a elektrycznie to tak PIN NR 30 KABEL KOLORU CZERWONO-ZOLTY + NA STALE BEZPIECZNIK NR 10. pin 29 gruby brazowy -masa.PIN 14KABEL CZARNY GRUBY + PLUS PO STACYJCE. TAK PODLANCZAMY ZASILANIE I JESZCZE pin 17 niebiesko czerwony kabel z jednych drzwi laczymy z pinem 17 niebiesko czerwonym drugich drzwi to poto aby kierowca otwieral prawa i lewa strone i PIN 18 KABEL SZARO ZIELONY LACZYMY Z JEDNYCH DRZWI Z DRUGIMI TO JEST ZAMYKANIE

kable z pinow nr.29 i 14 powinny byc grube przekruj1,5mm mam nadzieje ze to jest w miare zrozumiale pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki , lecę sprawdzić czy to zadziała

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.