Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hebelki nieszczesne

Featured Replies

Napisano

Wydawało mi się że co już mogę wymienić i zrobić zostało zrobione. Wymieniony prawie cały system. Oprócz serwa i pompy.

A tu nic z tego. Ostatnio miałem powoli padjący pedał. No i wyszło na pęknięty elastyczny. Ale po wymianie nie wróciło do normy crazy.gif

Pedał jest twardy ale specyficznie. Pełen ruch i na końcu "dobicie" Noga odbija się. Niby auto zatrzymuje się ale nie płynnie tylko na szarpaka. Trzeba "dobić" i wówczas staje.

Co jest do licha?

W Carmanie stwierdzili że serwo. Inny fachowiec również.

Ale po odpaleniu silnika, pedał opada! Nie pasuje mi to.

Opinie? Co może być?

Napisano

Stary sposob na sprawdzenie serwa - na wlaczonym silniku nacisnij pedal hamulca - jak obroty zaczna fiksowac to membrana serwa uszkodzona i silnik dostaje "lewego" powietrza do kolektora ssacego poprzez membrane serwa

Pytanie czy układ jest na 100% dobrze odpowietrzony

Czy tłoczki sie nie blokuja ? przy rozkreconym zacisku daje się je w miare swobodnie wciskać? jak nie to zestaw naprawczy - trzeba rozebrać, wyjąć tłoczek nwyczyścić, nasmarować, nowe oringi i zacznie działać

Koleja obserwacja - nie zauważyłeś czy któryś z zacisków nie zaciera - grzeje się tarcza - może prowadnice jarzma są wykrzywione i nie pozwalają się mu swobodnie przemieszczać ?

Nie mam innych koncepcji - narazie ...

budowy pompy hamulcowej na razie nie analizowalem

Napisano

W poonezie miałem to samo ale nie wiem czy budowa pompy i serwa ta sama. Chodzi o to , że tłok który chodzi w pompie się przycierał i z tąd jego skokowa praca a w ostatniej fazie wyrażne dobicie

Napisano
  • Autor

skonczylo sie na tym, ze splanowane zostaly klocki i przemyte tarcze /benzynką/ Teoretycznie lepiej. Nie moge teraz ocenic.

Tez myslalem o pompie. Najtansza ok 150 zeta. Chyba sie polasze na wymianę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.