Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znowu problem z alternatorkiem ?

Featured Replies

Napisano

Witam

2 tygodnie temu wypisywalem o problemach z akumulatorem - a okazalo sie z e to alternator.Padl regulator napiecia i przy okazji zmieniono łozyska Dzis znowu... akumulatorek zechl - 2 tyg temu byl sprawdzony w sklepie z aku i byl ok, wiec to chyba nei to .. CO to moze byc ? znowu cos padlo w alternatorze ? Juz mam dosc - dzis go po prostu zaholowalem do mechanika smile.gif... zobaczymy co mi jutro powie smile.gif

Napisano

> Witam

> 2 tygodnie temu wypisywalem o problemach z akumulatorem - a okazalo

> sie z e to alternator.Padl regulator napiecia i przy okazji

> zmieniono łozyska

ja też zmieniłem i wytrzymał mi zamiennik miesiąc i znów wymieniłem na innej firmy zamiennik sciana.gif

Dzis znowu... akumulatorek zechl - 2 tyg temu

> byl sprawdzony w sklepie z aku i byl ok, wiec to chyba nei to ..

> CO to moze byc ? znowu cos padlo w alternatorze ?

a mieżyłeś napięcie? Jakie ma ładowanie?może przewód masowy z altka na silnik do ... Ja założyłem dodatkowy i jeden V więcej ładuje ,I sprawdź przewody +

> dzis go po prostu zaholowalem do mechanika ... zobaczymy co mi

> jutro powie

jakiej firmy masz altka?

Napisano

ehhh .Wy to macie pecha z tymi altrenatorami.Mi kiedys padl .No ale udalo sie bo zostal watawiony oryginal GM koszt wynosil jakies 360 zl razem z zalozeniem .I od tej pory cisza i spokoj smile.gif.Tak wiec co oryginal to oryginal smile.gif.

Pozdrawiam.Adrian

Napisano

tak ale nikażdego stać na orginał który kosztuje 1/2 pensji miesięcznej beksa.gif

Napisano
  • Autor

> ja też zmieniłem i wytrzymał mi zamiennik miesiąc i znów wymieniłem

> na innej firmy zamiennik

> Dzis znowu... akumulatorek zechl - 2 tyg temu

> a mieżyłeś napięcie? Jakie ma ładowanie?może przewód masowy z altka

> na silnik do ... Ja założyłem dodatkowy i jeden V więcej ładuje

> ,I sprawdź przewody +

> jakiej firmy masz altka?

Altek Delco-Rem ( tak sie to pisze 270751858-jezyk.gif )

Napisano
  • Autor

> Altek Delco-Rem ( tak sie to pisze )

Czeski film....

Byłem po autko - rano altek faktycznie nie działął poprawnie. Ale mechanik dodał gazu i zaczął działać poprawnie. I działa cały czas jak należy. Więc mi auto oddał ( w abagazniku dostalem kable i drugi akumulator) jak sie problem powtorzy to bedzie grzebał...

ale co i jak ? czemu tak sie stało ?? ( dopiero byl alternator robiony - regulator, łożyska i szczotki :?? )

Napisano

delco-remy to badziew jakich mało crazy.gif od czasu jak zmieniłem na boscha jest bardzo dobrze :-) zadnych problemów zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> delco-remy to badziew jakich mało od czasu jak zmieniłem na boscha

> jest bardzo dobrze :-) zadnych problemów

Hmm - dziwna opinia bo ja o nich slyszalem tylko dobre opinie. Ale widocznie przetestowałeś wiele egzemplarzy tej marki i masz wyrobioną opinię popartą bogatym doświadczeniem - chylę czoła....

---

---

---

a co do autka - już nie wiem sam ....

wyjąłął mechanik altenrator - prąd ładowania bowiem strasznie falował od 9 do 14 V. Przy okazji okazało się, że nie była dokręcona do altka śruba do któej mocuje się napięcie ( jeden z dwóchprzy tym czerwono-ceglastym igielicie) U elektryka w zakladzie altek pokazuje dokladnie 14,6 V ... Więc wypada założyć go z powrotem, a ja dalej nie wiem co jest winne - czy to mogła być ta śrubka niedokręcoa - coś nie łączyło dobrze i przy drganiach autka powodowało to falowanie ładowania ??

Chybazazcne 2 akumulator wozic w aucie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.