Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pochwała dla Astry !

Featured Replies

Napisano

witam dzis z pracy(zabrze) musialem skoczyc do katowic normalny czas takiego wypadu to kolo 20/30 min, mi to zajeło 1:30 min smile.gif powodem bylo nagłe oberwanie chmury ktore w ciagu kilkunastu minut sparalizowalo ruch na A4 i Katowicach padało tak ze wycieraczka na najwiekszym ustawieniu nie nadazala autko troche mi zaparowalo w srodku ale dawalem jakos cudem rady, wszedzie staly auta, bo jechac nie umialy, z powodow technicznych lub poprostu zerowej widocznosci, przy kazdych zjazdach z autostrady pod wiaduktami utworzyly sie kalurze glebokosci - do progu mojej astry (gorna krawedz, pod drzwiami) i dlugosci 5- 13m . I wlasnie w tych jeziorkach doznalem szoku zeby.GIF staly w nich : Seat toledo (rok kolo 2000) seat ibiza (98) vw passat ( 95) i wiele innych natomiast ja jak motorowka jezdzilem z minimalnym problemem bo troche burczało autko ale dalem rade!!! a nowsze bryki sobie pływaly!! zlosnik.gif]

Morał : Nie masz łódki, pływaj Astrą zlosnik.gif

Napisano

Nasze Astry to anfibie! smile.gif musieli mieć zonak nad głową jak widzieli ze niby gorsze auto śmiga jak po suchej nawierzchni zeby.GIF

Napisano

Wiadomość skasowana przez prez8s

Napisano
  • Autor

> Nasze Astry to anfibie! musieli mieć zonak nad głową jak widzieli ze

> niby gorsze auto śmiga jak po suchej nawieżchni

heh jezeli chodzi o zassanie wody to wlasnie tego sie obawialem, ale po tych przejazdach jakos zaczelo bardzniej prowac smile.gif)

a z zonkiem to racja widzialem kilka smiesznych min jak gosc siedzial w seacie, patrzy sie na prawo a tu go 13letni wrak mija smile.gif)

Napisano
  • Autor

> a jaki masz silnik, diesel ?

c14nz benzynka smile.gif 92 roczek smile.gif)

Napisano

> Sie ciesz ze wody Ci nie zassalo do filtra bo juz taki wesoly bys nie

> byl

===================

Ty to potrafisz pocieszyć człowieka wink.gif

Napisano

> ===================

> Ty to potrafisz pocieszyć człowieka

Lepiej byc swiadomy na nastepny raz co moze sie stac sick.gif

Napisano

> Lepiej byc swiadomy na nastepny raz co moze sie stac

========================

Równie dobrze możesz uświadamiać kolegow ,aby nie chodzili po przejściach dla pieszych bo to niebezpieczne.Trzeba być świadomym ,co się może stać

sick.gif

Jak jedziesz przez kałuże,wolno i równomiernie to nie staniesz .Przerabialem już to kilkakrotnie.

Napisano

U mnie by to chyba nie przeszło - mam czujnik na wale korbowym - na dole, więc pewnie w takiej głębokiej kałuży autko by natychmiast stanęło.

W sumie najlepszy w takich sytuacjach jest bezsprzecznie diesel - żadna benzyna nie ma szans, nawet najnowsza.

Napisano

> Jak jedziesz przez kałuże,wolno i równomiernie to nie staniesz

> .Przerabialem już to kilkakrotnie.

nono.gif

Pod warunkiem że nic nie jedzie z przeciwka. Przerobione jednokrotnie w czasie powodzi '97 no.gif

Napisano
  • Autor

> ========================

> Równie dobrze możesz uświadamiać kolegow ,aby nie chodzili po

> przejściach dla pieszych bo to niebezpieczne.Trzeba być

> świadomym ,co się może stać

> Jak jedziesz przez kałuże,wolno i równomiernie to nie staniesz

> .Przerabialem już to kilkakrotnie.

szczerze powiem ze zasada wolno i rownomiernie jest bardzo dobra ale nie zapewni ci ona zawsze dobrego przejazdu, to juz zalezy od wielu czynnikow, tam ludzie tez tak jezdzili i nie wszystkim sie udalo smile.gif

Napisano

> Nasze Astry to anfibie! musieli mieć zonak nad głową jak widzieli ze

> niby gorsze auto śmiga jak po suchej nawieżchni

1) nawieRZchni

2) przypuszczam, że stali, bo szkoda im było ryzykować poważną awarię auta lub stłuczkę z powodu słabej widoczności

3) takie zlewy raczej długo nie trwają i poczekanie 15-20 minut aż warunki na dworze staną się możliwe do jazdy nie jest problemem - a unika się ryzyka zasiorbania wody do silnika

4) jadąc z prędkością rzędu 20 km/h w głębokiej kałuży chyba nie skróci się znacząco czasu pokonania trasy - zwłaszcza, że po ustaniu deszczu bez problemu mozna jechać 50-60km/h, czli przeszło 2x szybciej

ale to takie moje głupawe przemyślenia - bo sam uwielbiam w deszcz jeździć smile.gif

PZDR

Napisano

> 1) nawieRZchni

ehh. czepiasz się:P jak by każdy miałsprawdzac błędy to forum było by czerowne a nie czarne 270751858-jezyk.gif ...

Napisano
Tutaj chodzi chyba o to samo miejsce
Napisano
  • Autor

> 1) nawieRZchni

> 2) przypuszczam, że stali, bo szkoda im było ryzykować poważną awarię

> auta lub stłuczkę z powodu słabej widoczności

> 3) takie zlewy raczej długo nie trwają i poczekanie 15-20 minut aż

> warunki na dworze staną się możliwe do jazdy nie jest problemem

> - a unika się ryzyka zasiorbania wody do silnika

> 4) jadąc z prędkością rzędu 20 km/h w głębokiej kałuży chyba nie

> skróci się znacząco czasu pokonania trasy - zwłaszcza, że po

> ustaniu deszczu bez problemu mozna jechać 50-60km/h, czli

> przeszło 2x szybciej

> ale to takie moje głupawe przemyślenia - bo sam uwielbiam w deszcz

> jeździć

> PZDR

zle przypuszczasz, stali w srodku tej rzeki, to raczej nie czekali smile.gif i ryzykowali jak ja tylko nie kazdemu sie udalo slinka.gif

Napisano
  • Autor

> Tutaj chodzi chyba o to samo miejsce

o wlasnie to jest to, tylko ze miejsce bylo gorsze, bo byly to zjazdy z a4 pod wiaduktami,czyli male dolinki,tam wody bylo ejszcze troche wiecej, i uporalem sie z tym kilka razy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.