Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompa wtryskowa Astra II 2.0 DI

Featured Replies

Napisano

Witam z sąsiedniego kącika. Znajomy ma problem z Astrą II, 2.0 DI 1999r, a konkretnie z pompą wtryskową - padła i poszukujemy nowej na wymianę. ASO Opla zaśpiewało sobie krocie za wymianę, zrobiło diagnostykę i podało numer dla tej pompy 5819035 wg ich oznaczeń, boshowskich nie znają albo udają że nie znają, jeśli ktoś zna odpowiednią numerację dla wymiennika Bosha to byłbym zobowiązany. Ewentualnie namiar na źródło gdzie to można znaleźć.

Liczymy na to, że obejdzie się bez demontażu starej i wożenia jej żeby przypasować nową.

Z góry dzięki.

Napisano

Pewnie się nie znają w tym ASO albo im się nie chce grzebać. Mi chcieli cały silnik rocbierać bo nie wiedzieli że to pompa.

Najlepiej pojedz do dobrego diagnosty, anie do ASO i niech sprawdza może to nie pompa tylko jakaś inna pierdoła

BO z tą pompą jest problem,ponieważ naprawia je pare zakładów w Polsce, które mają możliwość zrobienia tych pomp.

Uzywanej nie polecam ponieważ nie wiadomo do samego końca czy działa i jak długo pociągnie.

Ja w zimę regenerowałem moją i niestety koszt jest straszny. Z montazami i przesyłkami 3500 PLN. ALe całą mi rozebrali, wyczyścili, wymienili uszkodzone części, wszystkie uszcelki i chodzi jak nowa.

Ja wysyłałem do Gdańska do zakładu firmowanego przez Bosha - PEZAL.

Podobno jest taki system, że można wymienic ja na regenerowana (poniewaz nowych nie ma w sprzedaży - koszt koło 12.000) , ale trzeba oddać swoją. Koszt koło 4500 PLNów. Mi mechanior sprawdzał w InterCars i była taka mozliwośc, ale jej nie drażyłem poniewaz zdecydowałem sie na naprawę.

Jak pojedziesz do Boscha zajmującego się dizlem to powinni mieć cennik w bazie danych. A numer ma wybity na tabliczce znamionowej, ale go słabo widać jak jest zamontowana.

Powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.