Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rano silnik nierówno chodzi.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem z moim 1,4. Problem pojawia się gdy auto postoi sobie z 2-3 dni. Po tym czasie odpala za 1 razem ale silnik chodzi nierówno i brak mu mocy. I bez różnicy czy na benzynie czy na gazie, szarpie go i jest słaby. Natomiast jak go zgaszę i odczekam z minutę to po zapaleniu jest ok. Co sie może dziaći co może być przyczyna. Dodam że świece wymienione i filtry?

Napisano

> Re: Rano silnik nierówno chodzi.

Odpalaj wieczorem smile.gif

A tak powaznie - mam podobne objawy, w przyszlym tygodniu bede wymienial katalizator, u mnie jest on najbardziej prawdopodobny - dusi sie zimnymi spalinami.

Napisano

Witam

Rano - (zwiększona wilgotność) w otoczeniu przewodów wysokiego napięcia powstaje mniej izolacyjne srodowisko w związku z tym przewody prawdopodobnie

"przebijają" czyli częsc energi skierowanej do swiecy przebija na otoczenie przewodów.

A po prostu najkrócej - WYMIEN PRZEWODY WYSOKIEGO NAPIĘCIA -

Pozdrawiam

Witek brava 1.2 106.000 bez LPG

Napisano

Ja wczoraj odebrałem samochód od blacharza, 2 tyg. stał nieodpalany. Autem nie dało się jechać, jechałem na 2 biegu bo rozpędzić się nie szło, każde naciśnięcie na gaz to strzał(wypychało powietrze od przepustnicy do filtra powietrza) i bardzo silne szarpnięcie, ruszanie to była masakra wytrzęsło mną jak nigdy a pod górkę trzeba było na 1 wjeżdzać żeby się nie zadławił. Więc dzwonię do mechanika to mi powiedział że może to być coś z katalizatorem i że mam jechać nim na bardzo wysokich obrotach i po 2 godzinach jazdy(20km grinser006.gif )nagle naciskam trochę mocniej na gaz i nie szarpie...nie wiem czy to katalizator, wogóle jak tak się dławił to z tył bardzo głośno chodził, pozatym gasł czasami podczas jazdy. Teraz jest OK

Napisano

> Ja wczoraj odebrałem samochód od blacharza, 2 tyg. stał nieodpalany.

> każde naciśnięcie na gaz to strzał(wypychało powietrze

> od przepustnicy do filtra powietrza) i bardzo silne szarpnięcie,

Jesli lakiernik malowal przodek auta, zobacz czy nie zostawil w przewodach dolotowych jakiejs szmaty. Znajomy mial tak w Passacie, okazalo sie ze lakiernik zapomnial wyjac szmacianej rekawicy z chwytu powietrzna. z_lol1.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.