Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW POLO 1,6 - mam problem i kilka pytań

Featured Replies

Napisano

Witam,

niedawno kupiłem VW POLO 1,6 8V z jednopunktowym wtryskiem w którym była już założona instalacja LPG. W trasie auto przy spokojnej jeździe w granicach 90 - 110 km/h pali mi 7,5 - 8,0 litra gazu/ 100 km. Natomiast w mieście przy spokojnej jeździe nie przekraczającej 3000 obr pali 13l gazu - i to w zasadzie nie cały czas po mieście bo ostatnio większość drogi zrobiłem poza miastem. Troche to spalanie mi sie nie podoba, bo co będzie jak sobie troche szybciej pojeżdże smile.gif I to jest jeden problem

Druga rzecz która nie jest do końca prawidłowa to to, że auto jest cały czas na gazie tzn. jest na nim też zapalane, a po przełączeniu na benzyne odrazu obroty spadają i gaśnie. Z tym że muszę dodać że na gazie zapala bez najmniejszych problemów, nawet po nocy i nie trzyma go na wysokich obrotach tylko na 1100 - 1200, a jak sie rozgrzeje to spada do 800 - 900. Czyli tak naprawde problem jest z pracą na benzynie.

Aha.... jeszcze mam coś takiego że jak jade na gazie i zdejme noge z gazu, to auto od razu nie hamuje silnkiem, tylko jakby przez moment jeszcze przyśpieszało i też mnie to troche wkurza smile.gif

I teraz mam taki dylemat. Byłem u mojego gazownika, który powiedział mi że jest to najprostsza instalacja, bez jakiejś elektroniki. Powiedział też że silnik krokowy, który jest założony jest najprostszy i w zasadzie jest tylko po to żeby diagnosta sie nie doczepił, a tak naprawde to dawka gazu jest regulowana poprzez śrube. Powiedział że elektronika by mu sie przydała i ja sie teraz zastanawiam czy sie na nią zdecydować, bo rozumiem że wtedy ta dawka gazu będzie regulowana przez silnik krokowy, a nie tak jak teraz mam. Tylko zastanawiam sie czy w praktyce ta zmiana odbije sie na ilości spalanego gazu ?? I to jest mój największy problem, bo nie wiem czy jest sens wydawać kase jeśli spalanie sie nie zmieni.

Proszę Was o porade co mam zrobić.

Z góry dzięki smile.gif

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

dobrze gość gada, załóż lepszą elektronikę

Napisano
  • Autor

> dobrze gość gada, załóż lepszą elektronikę

Jaką elektronike mi polecasz ??

PZDR

Napisano

> Jaką elektronike mi polecasz ??

> PZDR

AL700,800 Bingo-M, STag100

a że zapewne masz STAG2L lub Minilambda możesz szybko przejść na STAG XL - mniejsze możliwości ale kablarnia zostaje stara

Napisano
  • Autor

> AL700,800 Bingo-M, STag100

> a że zapewne masz STAG2L lub Minilambda możesz szybko przejść na STAG

> XL - mniejsze możliwości ale kablarnia zostaje stara

Dokładnie, mam STAG2L. A mój gazownik chce mi wstawić elektronike od instalacji Landirezzo do jednopunktowych wtrysków, tyle że ja nie wiem jaka to dokładnie jest. Wiesz może czy to któraś z tych co wymieniłeś??

W każdym razie dzięki bardzo zę odpowiedziałeś na moje posty smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Dokładnie, mam STAG2L. A mój gazownik chce mi wstawić elektronike od

> instalacji Landirezzo do jednopunktowych wtrysków, tyle że ja

> nie wiem jaka to dokładnie jest. Wiesz może czy to któraś z tych

> co wymieniłeś??

> W każdym razie dzięki bardzo zę odpowiedziałeś na moje posty

> Pozdrawiam

żaden z tych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.