Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sonda lambda

Featured Replies

Napisano

Czy sonda Lambda moze być przyczyną problemow z gasnieciem silnika i delikatnym falowaniu wolnych obrotow? Niedawno zalozylem gaz i zaczely sie problemy na benzynie. Silnik jest slaby na benzynie. jak wcisne gazto przerywa i zanim sie rozkreci to mija 1-2 sek. Po odlaczeniu sondy Lambda nie bylo zadnych zmian. Silnik tak samo pracuje z podłaczona Sonda jak i odlaczonam, i teraz nie wiem czy jest popsuta czy nie. Wymienilem czujnik temp, termostat. Wyczyscilem przepustnice i zrobilem adaptacje VAG u elektryka. Wykryl 2 bledy, cos z sonda lambda i z przpustnica. Przepustnice zrobil i powiedzial ze Sonda pracuje wzglednie, nie jest najwyzszej jakosci ale pracuje w miare dobrze. Na gazie nie mam zadnych probemow, przelacza sie na gaz po osiagnieciu 30 stopni oraz 1500 obrotow automatycznie. Na benzynie szczegolnie rano jak jest zimny samochod to silnik jest mulowaty i przerywa podczas jazdy. Nie wiem czy to ingerencja gazu czy jak. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam Szymon

Napisano
  • Autor

Szczegolnie rano jak silnik jest zimny to są następujące objawy:

1. Po zapaleniu silnik po 1 sek gasnie

2. Po drugim zapaleniu dziala ale jak dodam gazu i puszcze gaz obroty spadaja i gasnie.

3. Po 3 zapaleniu dziala ale po dodaniu gazu czasem zgasnie a czasem jest ok.

Narazie jest w maire cieplo, boje sie co bedzie w zimie.

Juz nie wiem co ejst grane, czy sonda lambda czy moze silnikczek krokowy w przepustnicy czy cos innego.

Napisano

Wyczyść przepustnicę.

Napisano
  • Autor

> Wyczyść przepustnicę.

Była czyszczona i adaptacja VAGiem. Komputer gazowy nie korzysta z sondy Lambda, ktora jest caly czas podlaczona, zastanawiam sie czy go nei odlaczyc, czy jak zapalam na benzynie rano , moze miec odczyty z sondy z mieszanki z gazu. I moze daltego tak sie dzieje?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.