Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tragedia :( Jade dziś do pracu a tu Agent mi kaput

Featured Replies

Napisano

Normalnie tragedia. Auto mam 3 miesiące pieknie ładnie a tu jade dzis do pracy a auto zgaslo. Udalo wjechac się na parking ale nic nie zwojowałem. Ojciec zawiózł mnie do pracy.

Po pracy zacząłem szukać przyczyny. Okazało się że popka padła. Ułamało się takie coś w srodku. Ale to nie ważne. Kupiłem nową pompke za 50zl zalożyłem, auto odpaliło. Spakowałem graty i jade do domu i po 100 metrach znów zgasł. Ale odpalił i teraz pare kilometrów zrobiłem ale Agent jakoś nie rowno pracuje teraz. Strasznie dziwne ma obroty na biegu jałowym.

Czy po wymianie pomki paliwa trzeba cos kręcić gdzieś jescze?? mam na myśli gaznik.

Napisano

co sie dokladnie dzieje obroty faluja ??

Napisano
  • Autor

> co sie dokladnie dzieje obroty faluja ??

Tak dawid. Obroty sa nie równe. I jak po wymianie pompki mi zgasl to musialem obroty podkrecic zeby na skrzyzowaniu nie umarl . Ale jak sie zagrzeje i lapie szybsze obroty to chyba jest ok.

I zauwazylem tez ze jak odpalam zimny i jak zaciagne ssanie to kiedys silnik naprawde wchodzil na spore obroty a teraz nie wchodzi az tak bardzo.

Napisano

nie wiem czy widziales jak u mnie faluja obroty a przyczyna tego jest rozregulowany gaznik i kompletnie zniszczony plywak. przyczyna to jazda na LPG

a jak go dopalisz i obroty ci zaczna falowac to sprubuj wyciagnac na chwilke ta rurke przy gazniku ktora jest (nie z paliwem) tylko ta ktora steruje obrotami. wypycha taki kłoczek ktory steruje przepustnica gaznika

chyba troche zamieszalem w tej wypowiedzi zeby.GIF u mnie po zdjeciu tej rurki obroty sie stabilizuja ale sa za duze

Napisano
  • Autor

> nie wiem czy widziales jak u mnie faluja obroty a przyczyna tego jest

> rozregulowany gaznik i kompletnie zniszczony plywak. przyczyna

> to jazda na LPG

> a jak go dopalisz i obroty ci zaczna falowac to sprubuj wyciagnac na

> chwilke ta rurke przy gazniku ktora jest (nie z paliwem) tylko

> ta ktora steruje obrotami. wypycha taki kłoczek ktory steruje

> przepustnica gaznika

> chyba troche zamieszalem w tej wypowiedzi u mnie po zdjeciu tej

> rurki obroty sie stabilizuja ale sa za duze

No wiem o czym mowisz. Hmm kurde dzis juz nie krece bo do pracy jutro pewnie nie dojade.

Teraz jestm u serce.gif wiec zobacze jak wsiade do auta i bede jechal do siebei jak to bedzie wygladac no i jutro test przejdzie z samego rana o 7 jak odpale go po nocy.

Tylko sie zastanawiam dlaczego tak sie zmienilo po wymianie pompki paliwa. Bo nic nie grzebalem w gazniku.

Napisano

Może problem tkwi w napędzie pompy paliwa?Pompka jest napędzana trzpieniem (taki wystający pręt;). Sprawdź czy swobodnie się porusza i nie zacina się. Może olej jest już przepracowany i nie smaruje tego trzpienia jak należy. Ja miałem podobny problem i oczyszczenie trzpienia oraz wymiana oleju pomogła.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.