Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przepustnica x16xel jakie średnice na rury

Featured Replies

Napisano

Potzrbuje średnice pod rurę dolotu powietrza w miejcu gdzie rura nachodzi na przepustnicę od dołu. Jak również średnicę rury gumowej nachodzacej od góry na tę przepustnicę. Być może że jest to ten sam wymiar. Bez rozbierania nie udaje mi sie to zmierzyć/dojść. Może ktoś wie / może ktoś właśnie ma przepustnicę na wierzchu. Muszę wymienić/zamienić te rury. bow.gif

Napisano
  • Autor

> Od strony puszki filtra jest 60mm

Ok- więc szukam rury dolotowej (od filtra do przepustnicy) o średnicy wewnwtrznej przy przepustnicy 60mm. Ufam że tyle w tamtym miejscu jest. Dziękuję bow.gif

Napisano

> Ok- więc szukam rury dolotowej (od filtra do przepustnicy) o średnicy

> wewnwtrznej przy przepustnicy 60mm. Ufam że tyle w tamtym

> miejscu jest. Dziękuję

A co qrde ma nie byc. Przecie mierzylem to wink.gif

Mozesz napisac co kombinujesz ??? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A co qrde ma nie byc. Przecie mierzylem to

> Mozesz napisac co kombinujesz ???

Dzięki ,dzięki chciałem być pewny co by nie szukać czegoś a potem drapać się w głowe. Docelowo kombinuje założyc sobie BLOSa ( urządzenie do podawania LPG zamiast mixera przeweżajacego dolot- pewno już słyszałeś o tym) . Mniemam że to w naszym silniku powinno działać bardzo dobrze ,bo nie mamy w dolocie prawie żadnych innych urządzeń typu przepływomierze i dolot jest w sumie zwykłą rurą. Jednak blos kosztuje ponad 300zł więc zanim go zakupię chcę zainstalować rurę dolotu powierza i sprawdzić czy samo to nie wpłynie na pracę silnika. W orginale w ruże jest komora rezonansowa czy też wytłumiająca dźwiek (dokładnie nie wiem po co to jest) Poza tym chyba będzie to rura karbowana ze względu na łatwość zrobienia wygięć i załamań i nie wiem czy zawirowania z karbów nie będą miały tez jakiegoś wpływu na wyższych obrotach. Jak już okaże się że nie zmieni ona -ta rura parametrów pracy slnika, to w końcu wstawie w nią blosa. Orginalnej rury nie chcę od razu ciąć bo jednak 100% pewnosci nie mam że będzie to super działać a kosztuje ponad 150zł. Poza tym do blosa musi być dojście aby wyregulować go , więć może trzeba bedzie rurę nieco wyprowadzić inaczej niż oryginalną. Tak więć wszystko małymi kroczkami. Naszukałem się ale nie znalazłem nikogo kto by zamontował to ustrojstwo x16xel. Wedłóg mnie po dogłębnej analizie działana blosa może on spełnić swoje zadanie w naszych silnikach - ale czy na pewno to niewiem. Wszystko to poto aby mieć LPG i 100% mocy również na benzynie. Jesli masz wtrysk bezpośredni gazu to ten temat możesz pominąć.

pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.