Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciszenie drzwi w AII

Featured Replies

Napisano

Witam, Zupełnie nie wiem jak zabrac się za demontaz tapicerki drzwi w mojej asteriodzie AII Caravan 2.0DTL (elektryczne szyby i lustra) confused.gif. Mam problem ze świerszczmi w drzwiach - coś rezonuje w środku przy jeździe, a jak zapodam muze to już całkiem kicha. angryfire.gif Oprócz tego piszczy mi szyba przy opuszczaniu. Gdzie wbić srubokret, żeby trafic na śruby które trzeba odkrećić? Za co pociągnąć , zeby nie urwać? niewiem.gifbeksa.gif Może ktoś mogłby podrzucic manual. zlosnik.gif

Napisano

> Witam, Zupełnie nie wiem jak zabrac się za demontaz tapicerki drzwi w

> mojej asteriodzie AII Caravan 2.0DTL (elektryczne szyby i

> lustra) . Mam problem ze świerszczmi w drzwiach - coś rezonuje w

> środku przy jeździe, a jak zapodam muze to już całkiem kicha.

> Oprócz tego piszczy mi szyba przy opuszczaniu. Gdzie wbić

> srubokret, żeby trafic na śruby które trzeba odkrećić? Za co

> pociągnąć , zeby nie urwać? Może ktoś mogłby podrzucic manual.

Najpierw podważasz malutkim płaskim śrubokrętem przełacznik otwierania okien i ten od el. lusterek, wyciągasz je, odłaczasz kabelki. Następnie zdejmujesz plastik okrywający uchwyt za który łapiesz zamykając drzwi, czyli rączkę. On siedzi na kilku zaczepach i trzeba zacząć od dołu, może czymś podważyć i ostrożnie, ale stanowczo odciągać plastik do siebie. Nie wyrwij całego uchwytu, zdejmujesz tylko jego "nakładkę". Jeśli już się z nim uporasz to będziesz widział 4 śruby - odkręcasz. Następnie u dołu drzwi jeszcze 3 śruby odkręcasz i całość tapicery trzyma się na kołkach - zatrzaskach. Zacznij ją odciągać od dołu. A, przed tym wszystkim zdejmij trójkąty z tweeterami - te są mocowane na zatrzaski. Ciągniesz i zdejmujesz smile.gif

Teraz, jak już zaczepy tapicerki puszczą to wkładasz palucha w otwór szyby - między jej uszczelkami (szyba znaczy się musi być opuszczona smile.gif i pomalutku ciągniesz do góry tapicerkę i uszczelkę (one są połaczone takimi blaszkami i samej tapicerki nie zdejmiesz, bo trzyma jak diabeł właśnie uszczelkę. Jak już będziesz miał odczepioną tapicerkę to nie zapomnij odłączyć linki klamki smile.gif. Pozdrówka.

ciekawe kto to zakumał smile.gifsmile.gif

Napisano
  • Autor

Dżizes, opis brzmi skomplikowanie. kurde może ktoś to robił i ma jakiś visual? Inaczej będzie totalna demolka blagam.gif

Napisano

> Dżizes, opis brzmi skomplikowanie. kurde może ktoś to robił i ma

> jakiś visual? Inaczej będzie totalna demolka

A kto powiedział że życie jest łatwe ? rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.