Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regulacja raz jeszcze

Featured Replies

Napisano

Mam blitza na monowtrysku z registrem i od jakiegoś czasu obserwuję następujący objaw. Na wolnych obrotach średnio lub bardzo bogato a na wysokich bardzo ubogo lub ubogo. Stechiometrycznie tylko w momentach przejściowych takich jak nagłe przyśpieszanie wysokie obroty wzrastająca prędkość jak osiągnę wyzszą prędkość to miesznka ubożeje i już taka zostaje oczywiscie jak puszczę gaz na momencik to znów bogato. Zaznaczę że register to wygręciłem już prawie całkowicie więc teraz to już tylko aktuator dozuje (lub nie) co teraz mnie czeka. Filtr gazu wymieniany 18 kkm temu. Czy będzie można to jeszcze wyrególować aby było ok?

Napisano

A stało sie tak nagle? Bo mi to wygląda na niedopasowany mikser. Ewentualnie lewe powietrze.

Napisano
  • Autor

> A stało sie tak nagle? Bo mi to wygląda na niedopasowany mikser.

> Ewentualnie lewe powietrze.

Ciężko mi to określić instalację od ponad 2 lat, ale od 2 miesięcy mam dopiero tester sondy jak go założyłem to dotarło do mnie że praktycznie cały czas na ubogiej jeżdżę (w maju robiłom UPG) więc dało mi to do myślenia. Ogólnie przez ten cały okres zadowolony jestem z instalacji nie było z nią większych problemów. Pali 8 l. Ale ta uboga mieszanka trochę mnie martwi. Początkowo pomogło troche wykręcenie registra ale od tygodnia jak zrobiło się trochę chłodniej to zauważyłem duży skok zubożenia wcześniej była to 2-3 czerwona dioda teraz tylko 1 lub wcale. NA benzynie wszystko ksiązkowo czyli sonda ok.

Napisano

no to by potwierdziło moją teorię złego miksera lub lewego powietrza

Napisano
  • Autor

Niegy wcześiej nie interesowało mnie to jaki mam mikser jeździło i było ok. Mam chyba najtańszą wersję miksera ile kosztowała by jego ewentualna wymiana na coś lepszego. Ewentualnie którędy może się dostawać lewe powietrze ? może to i to bo ostatnio coś głośno mam we wtryskiwaczu jak jadę na benzynie.

Napisano

> Niegy wcześiej nie interesowało mnie to jaki mam mikser jeździło i

> było ok. Mam chyba najtańszą wersję miksera ile kosztowała by

> jego ewentualna wymiana na coś lepszego.

kilkadziesiat zł

Ewentualnie którędy

> może się dostawać lewe powietrze ?

wokół miksera albo za mikserem

>może to i to bo ostatnio coś

> głośno mam we wtryskiwaczu jak jadę na benzynie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.