Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik padł

Featured Replies

Napisano

Witam

I sie doczekalem w morde go i nozem ze autko nie chce mi odpalic angryfire.gif Dzis sprawdzalem ponownie moj wentylator od chlodnicy, na krotko wentylator chodzi. Wiec zaczelem patrzec na kabelki, po zwarciu stykow przy czujniku pykalo mi w skrzynce z przekaznikami. zdjelem obudowe i wyjelem 3 kwadratowe i sprawdzilem czy aby nie byly upalone. Upchnalem je spowrotem i kiedy chcialem na wszelki wypadek sprawdzic czy odpali to przekonalem sie ze jest odwrotnie. Wszyskie wskazniki pala sie, kiedy przekrecam kluczyk gasna, rozrusznik nie kreci i slysze charakterystyczne pykniecie, po 3 probach odpalenia slysze bzykniecie jakies. Pykanie nie wiem czy dobrze slysze ale dochodzi ze skrzynki od przekaznikow ale nie jestem pewien do konca. Co to moze byc? frown.gif

Napisano

> Wszyskie wskazniki pala sie, kiedy przekrecam kluczyk

> gasna, rozrusznik nie kreci i slysze charakterystyczne

> pykniecie, po 3 probach odpalenia slysze bzykniecie jakies.

Może jestem niepoprawnym optymistą, ale postawiłbym na akumulator. Prawdopodobnie Kolega rozładował go deczko przy próbach z wentylatorem i brakuje mu prądu do odpalenia. Z pewnością nocka pod prostownikiem w domowym zaciszu dobrze mu zrobi. Powodzenia:)

Napisano

> Witam

> I sie doczekalem w morde go i nozem ze autko nie chce mi odpalic

> Dzis sprawdzalem ponownie moj wentylator od chlodnicy, na krotko

> wentylator chodzi. Wiec zaczelem patrzec na kabelki, po zwarciu

> stykow przy czujniku pykalo mi w skrzynce z przekaznikami.

> zdjelem obudowe i wyjelem 3 kwadratowe i sprawdzilem czy aby nie

> byly upalone. Upchnalem je spowrotem i kiedy chcialem na wszelki

> wypadek sprawdzic czy odpali to przekonalem sie ze jest

> odwrotnie. Wszyskie wskazniki pala sie, kiedy przekrecam kluczyk

> gasna, rozrusznik nie kreci i slysze charakterystyczne

> pykniecie, po 3 probach odpalenia slysze bzykniecie jakies.

> Pykanie nie wiem czy dobrze slysze ale dochodzi ze skrzynki od

> przekaznikow ale nie jestem pewien do konca. Co to moze byc?

Mialem podobnie na wakcjach wink.gif Rozladowalem aku prawie do konca i jak przekrecalem kluczyk to strzelalo, pykalo a nie chcial nawet sie bujnac. Niby rozrusznik krecil, ale na nic sie to zdalo. Podlaczylem go na 2 godzinki pod prostownik i bylo ok.gif . 2 godzinki, bo niestety nie moglem na wiecej... Po powrocie do domku nadrobilem, hehe, podlaczylem na cala nocke.

Napisano
  • Autor

dzieki chlopaki za dobre slowo smile.gif najlepsze jest to ze cala elektryka dziala, swiatla itp a nie mozna odpalic auta smile.gif tez tak bylo jak bylem w komisie i patrzylem BMW jakis idiota wlaczyl awaryjne i jak chcialem zeby koles odpalil samochod to nie mogl bo aku sie rozladowal, jutro pozyczam prostownik i ladujemy smile.gif oby to byl aku hehe

Napisano

> dzieki chlopaki za dobre slowo najlepsze jest to ze cala elektryka

> dziala, swiatla itp a nie mozna odpalic auta tez tak bylo jak

> bylem w komisie i patrzylem BMW jakis idiota wlaczyl awaryjne i

> jak chcialem zeby koles odpalil samochod to nie mogl bo aku sie

> rozladowal, jutro pozyczam prostownik i ladujemy oby to byl aku

> hehe

Człowieku nie porównuj mi zapalania świateł do odpalenia silnika.

Swiatełka nie potrzebują dużego prądu a przy odpaleniu cewka zwiększa napięcie paresetkrotnie (lub jakoś tak nie interesowąłem się dokładnie)

Napisano

> cewka

> zwiększa napięcie paresetkrotnie

Na czym ? na akumulatorze ? zlosnik2.gif

Napisano

> Na czym ? na akumulatorze ?

Nie ale potrzebuje o wiele większej "mocy" od akumulatora niż światłą.

Sorki ale dzisiaj jestem nerwowy bo chyb abęde musiał pożegnać się z firmą w której traci się premię przez niekompetentnych kierowników którzy są po studiach i nie mają najmniejszego pojęcia o technologii produkcji !!! Sorki za OFF TOPIC

Napisano
  • Autor

celius spokojnie ja wiem ze nie mozna tego porownywac tylko tak powiedzialem, powodzonka zycze smile.gif

Napisano

> Człowieku nie porównuj mi zapalania świateł do odpalenia silnika.

> Swiatełka nie potrzebują dużego prądu a przy odpaleniu cewka

> zwiększa napięcie paresetkrotnie (lub jakoś tak nie

> interesowąłem się dokładnie)

no mniej wiecej masz racje, ale to napiecie zwiekszane paredziesiatkrotnie to pikus, ono jest potrzebne do iskry w swieczce. podobny ladunek , no moze troszke mniejszy masz jak potrzesz kapciem o dywan i dotkenisz sie futryny stalowej.

a chodzilo Ci bardziej o prad plynacy z akumulatora ktory podczas rozruchu przeplywajac przez rozrusznik jest bliski pradowi zwarcia i moze wynosic od kilkudziesieciu do ponad setki amperow. (dla tego przygasaja swiatla i gasnie radyjko) zgodnie z teoria podczas zwarcia prad rosnie do nieskonczonosci a napiecie maleje do zera. i w warunkach idealnych jezeli masz aku 30 Ah (tzn przez godzine moze z niego non stop leciec 30 Amperow) a ty bedziesz przy rozruchu 120 A to wyczerpiesz go do zera w okolo 15 minut.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.