Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Turbo

Featured Replies

Napisano

Witam

Panowie mam pytanko: jak mozna w prosty sposob zprawdzic czy tuurbina pracuje poprawnie-zaprowadzilem samochod do mechanika na wymiane turbiny(po regeneracji) i chcialbym sprawdzic czy turbina dziala i czy dziala poprawnie bo nie chcialbym wyjechac i po paru km okaze sie ze turbina nie dziala -potem powiedza ze ja zepsulem

Napisano

> Witam

> Panowie mam pytanko: jak mozna w prosty sposob zprawdzic czy tuurbina

> pracuje poprawnie-zaprowadzilem samochod do mechanika na wymiane

> turbiny(po regeneracji) i chcialbym sprawdzic czy turbina dziala

> i czy dziala poprawnie bo nie chcialbym wyjechac i po paru km

> okaze sie ze turbina nie dziala -potem powiedza ze ja zepsulem

Napisz dlaczego wymieniasz turbinke, i co sie stało hmm.gif i ile dałeś za regenerowaną czy moze regenerowałeś swoja stara (turbine oczywiście)

Napisano
  • Autor

> Napisz dlaczego wymieniasz turbinke, i co sie stało i ile dałeś za

> regenerowaną czy moze regenerowałeś swoja stara (turbine

> oczywiście)

No turbina sie rozleciala tz rozlecialo sie łozysko w turbinie, objawy to metaliczny halas w jej okolicy poczatkowo na wyzszych obrotach potem juz w calym zakresie.Musialem jednak jeszcze jechac tym autem do mechanika i wtedy doszlo to wycieku oleju ale tylko troche no i wtedy bylo widac ogromny dym za plecami(olej sie spalal w wydechu)

Za turbine dalem 900 PLN(rok gwarancji) byloby taniej gdybym przywiozl stara bo w tych zakladach potrzebuja wlasciwie tylko obudowy reszte dorabiaja jakos sami

Cena regenerowanych turbin do stilo 115KM oscyluje w granicach 800 do 1000 a gwarancjia oki roku

Do tego wszystkiego dodam ciekawostke ktora sprzedal mi pewien pan z zakladu ktory regeneruje turbiny(zakald ten akurat nie posiadal turbiny do stilo). Pan ten byl bardzo zainteresowany tym co sie zepsulo w starej turbinie i powiedzial ze to jest akurat bardzo popularna usterka bo podobno cos dostaje sie z silnika(jakies zanieczyszczenia ) do turbiny chyba z olejem ale nikt nie potrafi jednoznacznie powiedziec co to jest tak tez jest w przypadku turbin renault laguna

Napisano

napisz skad jestes i gdzie to bylo robione

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.