Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mam głowice po remoncie, ale chyba coś jest nie tak...

Featured Replies

Napisano

Witam, odebrałem dzisiaj głowicę z warsztatu a że było dzisiaj późno to nie brałem się do zakładania. Więc zakupiłem browara i poszedłem do garażu zobaczyć za co zapłaciłem 560zł. Tak więc wymienione wszystkie gniazda zaworowe, prowadnice zaworowe i uszczelniacze. Zawory dotarte ale chyba źle, może się mylę. Nalełem czystej benzynki do kanałów od strony kolektora ssącego a tu zaworki pocą się, znaczy się nie trzymają. To samo zrobiłem od strony kolektora wydechowego, tyle że 2 trzymały całkowicie a 2 się pociły. Szukałem na necie jak sprawdzić czy dobrze dotarte zawory to znalazłem tylko sposób na zalewanie komór spalania i obserwowanie trzonków zaworów, to czy jak zaleję z drugiej strony to robi różnicę??? Nie wiem co mam robić, miałem zakładać jutro od rana, ale teraz jestem w niemałym dylemacie. POMOCY!!!!

Napisano

z tego co mi wiadomo, glowica po naprawie powinna byc tak zorbion ze gdy nalejesz nafty/benzyny nie ma prawa jej ubyc czyli nic si enie poci nie cieknie nie kapie

ale obym sie mylil blagam.gif

Napisano
  • Autor

> z tego co mi wiadomo, glowica po naprawie powinna byc tak zorbion ze

> gdy nalejesz nafty/benzyny nie ma prawa jej ubyc czyli nic si

> enie poci nie cieknie nie kapie

> ale obym sie mylil

Tylko nie wiem czy z tej strony mam lać co lałem czy lać od strony komór spalania, to mnie zastanawia czy jest jakaś różnica.

Napisano

> Tylko nie wiem czy z tej strony mam lać co lałem czy lać od strony

> komór spalania, to mnie zastanawia czy jest jakaś różnica.

no leje sie od storny komor spalania, ale jak przepuszcza w jedna to i chyab w druga bedzie tak na chlopski rozum icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> tak na zdrowy rozsadek to chyba od strony komory

No dobra, ale jak leje z drugiej strony to od komór może nie lać??? Nie rozumiem.

Napisano
  • Autor

Temat zamknięty, głowica jest jak najbardziej OK. Tylko coś delikatnie podeszło pod zawory, może pasta źle wyczyszczona albo co, grunt że jest oki, pojechałem do warsztatu dzisiaj tam dzie ją remontowali, przedmuchali i zapieli na maszynę do sprawdzania szczelności, trzymała ciśnienie idealnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.