Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

audi 80 1,8 mono-jetronic 87' strzaly gazu z rana

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich jestem tu nowy, ale nie calkiem - jakies 2 lata temu brykalem sluzbowym agentem 007, tylko gdzies nick mi sie zapomnial.. icon_rolleyes.gif . Pozwole od razu zapytac o porade/y. Moze zaczne od tego, ze nie odpalam na benzynie, bo po prostu cos sie ewidentnie zapchalo zreszta jak juz bywalo, gdy jezdzilem tylko na LPG. W moim wynalazku (butla lovato, przelacznik landi renzo, mikser stary bedini made by LT - 1 generacja-pokretelko na rurce od gazu?) jest odlaczona pompka paliwa w trybie gazowym, mam wrazenie ze juz tak sie zapchalo syfem z benzyny, ze przegonienie na PB juz nic nie pomoze wnioskujac po szukaniu na forum mysle ze wtryski mi sie zapiekly? Daje sobie z tym spokoj do wizyty u rodzinnego mechanika na Litwie. Niestety ostatnimi czasy gdy pogoda sie zawilgotnila auto zaczelo strzelac z rana, gasnac i szarpac. Sytuacja sie wzmagala, az praktycznie graniczy z cudem odpalenie auta. Popchniety wiedza z forum wymienilem kable WN zwlaszcza po tym, gdy wieczorem zauwazylem super dyskoteke pod maska. Nie dalo to zadnego rezultatu, czyscilem tez kopolke rozdzielacza, palec zostawilem w spokoju. Musze tez powiedziec o tym ze znow mi rozszczelnil sie fragment instalacji miedzy eletrozaworem, a mikserem (gaz ucieka z miksera w nocy?). Auto rozciagniete i rozgrzane bryka i odpala jak szalone (LPG) po ostygnieciu takze, tylko nad ranem... 2 rzecza ktora mi przychodzi do glowy, to moze byc to ze za bardzo woda moglem rozrzedzic plyn w chlodnicy (po likwidacji wycieku) bo mikser szybko po takich probach odpalenia jest caly oszroniony, moze cos w nim zamarza (borygo?) i jaki to moze miec wplyw? Co do problemu benzyny, to gdy mulilo, padaly obroty od zasyfienia, to na gazie bylo podobnie, a teraz tylko benzyna nawala, a gaz po rozgrzaniu ok, i pyt. czy w monowtrysku jest jakas przepustnica co sie mogla zagiac np. od wystrzalu stad ten PB problem? Dla gazu by nie przeszkadzala taka czy taka szczelina. Wdzieczny jestem za uwagi i rady. Pozdrawiam! blagam.gif

Napisano

Może to nie wtryski tylko EGR albo inna wada. Najpierw doprowadź auto do porządku na NoPB. Co do strzałów jeszce świece moga dawać bobu. Może warto wymienic lub zmniejszyć szczelinę.

Napisano
  • Autor

> Może to nie wtryski tylko EGR albo inna wada. Najpierw doprowadź auto

> do porządku na NoPB. Co do strzałów jeszce świece moga dawać

> bobu. Może warto wymienic lub zmniejszyć szczelinę.

A co to jest EGR? niewiem.gif , juz szukam na necie bo na autokaciku same allEGRo mi wyskakuja, do czego sluzy, hmm egr valve (zawor) ten grzybek? Swiece Beru maja srednio elektrody w nagarze, a masy na bialo az w babelkach, jeszcze nie czyscilem by mechanior zdiagnozowal jak silnik pracuje (olej bierze), predzej je wymienie. Nie mam niestety doswiadczenia w ocenianiu stanu swiec.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.