Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak podswietlenia tida przy wlaczonych swiatlach

Featured Replies

Napisano

Witam po dlugiej przerwie

Mam maly problem kilka dni temu jak wlaczylem swiatla to wylaczylo mi sie podswietlenie godz

uprzedzam odpowiedzi z pytaniem o radio i kabelek - przecialem ten co trzeba i rok dzialalo ok

jak tylko przekrecam kluczyk w stacyjce to podswietlenie jestale jakwlacze swiatla to gasnie.

Jakis pomysl co sie dzieje???

Napisano

Pomerdaj pokrętłem od ustawiania jasności podświetlenia (pod wyłącznikiem świateł). Prawdopodobnie masz skręcone na minimum i dlatego - podświetlenie jest ale za słabe.

Napisano
  • Autor

nie no to sprawdzilem na poczatku

Na poczatku myslalem ze to bezpiecznik ale jakby polecial to przeciez wogole by Tid nie swiecil

Jakies inne pomysly??

Napisano

> nie no to sprawdzilem na poczatku

> Na poczatku myslalem ze to bezpiecznik ale jakby polecial to przeciez

> wogole by Tid nie swiecil

> Jakies inne pomysly??

Jesli tylko izolowales kable i laczyles (nie lutujac ich) to moze cos sie tam rozlaczylo czy cos. wkoncu tam jest dosyc spora temperatura. Warto byloby zajrzec za radio i wyswietlacz.

Napisano
  • Autor

Przecialem kabelek, ktory fabrycznie jest do radia zeby RDS byl i zaizolowalem je pozniej. Dlugo wszystko bylo ok a teraz bez swiatel ok, ale po wlaczeniu swiatel nic, pusto frown.gif

Napisano

> Przecialem kabelek, ktory fabrycznie jest do radia zeby RDS byl i

> zaizolowalem je pozniej. Dlugo wszystko bylo ok a teraz bez

> swiatel ok, ale po wlaczeniu swiatel nic, pusto

to niewiem co ci doradzic. proponowalbym sprawdzic czy dochodzinapiecie do wyswietlacza po wlaczeniu swiatel. Niewiem tylko ktorym kabelkiem wtedy powinno isc, ale wydaje mi sie ze innym niz normalnie po wlaczeniu zaplonu, bo wtedy przeciez nie dziala sciemnianie.

Napisano

Podepne sie pod temat. Ja mam zupełnie odwrotny problem mi TID nie świeci po przekręceniu kluczyka a po włączeniu świateł tak. W sumie to nie jest takie złe bo przynajmniej nie zapomne załączyć swiateł a przeciaż teraz cały dzień na nich jeździmy skromny.gif

Napisano

Podpiąłeś się Ty, to podepnę się i ja wink.gif

, z tym, że mam taką sytuację z DIDem. Zaprzyjaźniony elektronik zagaił coś o tym, że mój DID skończył się hmm.gif. Daj cynk, jak coś wymyślisz.

Pozdrawiam

cANDg

Napisano
  • Autor

hmm a ja powiem tak wykrecilem TIDa spr kable i ok wiec stara szkola delikatnie kilka razy walnalem w niego od tylu i...

zaczal swiecic wink.gif

czasem trzeba z nimi brutalnie biglaugh.gif

Napisano

> hmm a ja powiem tak wykrecilem TIDa spr kable i ok wiec stara szkola

> delikatnie kilka razy walnalem w niego od tylu i...

> zaczal swiecic

> czasem trzeba z nimi brutalnie

To w takim razie skoro "walniecie" pomoglo, to podejrzewam zimny lut. Moze on byc na gniezdzie do TID'a. Skoro juz wiesz, ze to nie winaelektryki w samochodzie, to pol biedy. wink.gif

Napisano
  • Autor

ok luz moze i zimny lut ale od momentu pukniecia (delikatnie) kilka razy w TIDa, wszystko dziala juz ok wiec na razie nie gmeram dalej

Napisano

Witam.W moim TIDzie tez nie swiecila godzina.Poprostu spalila sie zarowka od podswietlania.Dwie srubki odkrecilem TIDa wyjalem zarowke taka sama jak do podswietlenia zegarow wymienilem i swieci.Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.